KOPRSKI KRIMINALIST OSUMLJEN PREPRODAJE MAMIL: Dobil izredno odpoved, odvzeto mu je bilo orožje

Kronika

Koprski kriminalisti so kot že ničkolikokrat poprej prišli na sled domnevnim preprodajalcem mamil. O tem so obvestili koprsko tožilstvo, ki je odredilo izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov. A kdo bi si mislil, da se bo vanje ujel kolega iz njihovih lastnih vrst.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, se je med izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov potrdil sum, da je v preprodajo mamil vpleten njihov kriminalist, ki je zaposlen na koprski policijski upravi. Ker gre za policista, je koprsko tožilstvo moralo primer odstopiti ljubljanskemu specializiranemu tožilstvu.

"V postopku posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva smo aktivno sodelovali in nudili podporo pri izvajanju operativnih ukrepov. Izvedeno je bilo prijetje dveh osumljenih oseb, tudi osumljenega kriminalista," so sporočili s koprske policijske uprave. Nujna preiskovalna opravila za zavarovanje sledi in predmetov kaznivih dejanj je prevzelo specializirano tožilstvo.

V soboto je bila kriminalistu izrečena izredna odpoved delovnega razmerja in prepoved opravljanja dela v času kazenskega postopka. Odvzeli so mu orožje in mu onemogočili dostop do internih evidenc.

Kot so še dodali na koprski policijski upravi, obsojajo vsakršno ravnanje policistov in kriminalistov, ki predstavlja znake kaznivih dejanj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  02 .10. 2019 ob  07: 40
konopljo je treba legalizirat !!!!! in policija naj lovi lopove, ki kradejo državo in državljane !!!!!!!!
Istriano |  01 .10. 2019 ob  13: 19
Ma kakšne pišete, saj policisti so ja vendar pošteni v naši državi.