POTNICA OSTALA BREZ 2900 EVROV: Ponovno drzna tatvina denarja na avtocestnem počivališču

Kronika

Koprska policija ponovno poroča o drzni tatvini denarja, ki so ga nepredipravi izvabili od ene od potnic na avtobusu, ki se je ustavil na počivališču primorske avtoceste. O podobnem primeru kraje denarja smo ta teden že poročali.

Na počivališču Povir-jug je okoli 23. ure 45-letna državljanka Romunije stopila z avtobusa in odšla v sanitarije. Pri vrnitvi so do nje pristopili trije moški, od katerih jo je eden ogovoril in se ji predstavil kot odgovorna oseba prevoznega podjetja Atlantis. Izjavil je, da mora preveriti in prešteti vsoto njenega denarja, ki ga prenaša s sabo, in sicer zaradi protokola podjetja.

Tujka je na to pristala in moškemu v roke izročila 3000 evrov. Moški je denar preštel in ji vrnil dva bankovca po 50 evrov, nato pa skupaj z ostalima dvema zapustil kraj. Državljanki Romunije je tako ukradel 2900 evrov. Primer se intenzivno preiskuje.

V nedeljo okoli 12.30 ure pa je na Fernetičih 36-letni državljan Romunije prav tako prijavil drzno tatvino. Povedal je, da je potoval z avtobusom iz Italije proti Romuniji. Ko je stopil iz avtobusa, so do njega prišli trije moški, ki so se predstavili kot uslužbenci prevoznika in zahtevali pregled avtobusne karte.

Ko je vzel denarnico, da bi jim pokazal karto, so mu odvzeli denarnico, iz nje vzeli 450 evrov, zatem pa so mu jo vrnili prazno. Dodali so, da bodo pregledali karto. Če je z njo vse v redu, mu bodo denar vrnili. Zatem so kraj zapustili. Zadeva se intenzivno preiskuje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija