POLICIJA OPOZARJA PRED TAKŠNO PRAKSO! Ukradli so ji torbico z denarnico, poleg bančnih kartic je hranila PIN številko

Kronika

Ženski so v petek v Lokvi pri pokopališču vlomili v vozilo in ukradli torbico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in ključi stanovanja. Poleg bančnih kartic je bila tudi PIN koda. "Nikar ne nosite s seboj poleg plačilne kartice še PIN številke. Kodo si raje zapišite kam drugam. Z zapisano PIN številko imajo namreč storilci popoln dostop do vašega računa!" ob tem opozarjajo na Policijski upravi (PU) Koper.

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 632 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo in pet z lažjimi poškodbami. Zasegli so šest vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 20 tatvin in osem vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 33 primerih.

Vožnja pod vplivom alkohola

V petek ob 22.29 so bili policisti obveščeni, da je na cesti Komen - Gorjansko voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Policisti so na kraju ugotovili, da je močno pod vplivom alkohola in preprečuje izvedbo postopka. 50-letnemu državljanu Italije je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,14 mg/l alkohola. Poškodovan ima komolec in glavo. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo, odpeljali so ga na pregled v zdravstveni dom. Sledi mu obdolžilni predlog. Ker je z roko močno udarjal po službenem vozilu in ga poškodoval, mu sledi še kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Ob 22.43 pa so dobili obvestilo, da je iz Pirana pravkar odpeljal osebni avto, ki ga pelje pijan voznik. Policisti so ga ustavili, 50-letni voznik iz okolice Portoroža je napihal 1,23 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto dopoldne so policisti prejeli klic, da 25-letna voznica osebnega avtomobila iz Ljubljane od Logatca prehiteva po odstavnem pasu. Policisti so jo ustavili na Ravnah in ugotovili, da ima pretečeno prometno dovoljenje. Opravljen alkotest je pokazal 0,0, odrejen hitri test na mamila pa je bil pozitiven na skupino kanabis, zato je bil odrejen strokovni pregled v Zdravstvenem domu Hrpelje. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje za 24 ur, izdan plačilni nalog zaradi neregistriranega vozila, sledi še obdolžilni predlog, ko bodo znani rezultati strokovnega pregleda. Pri prijavitelju bodo poskušali policisti ugotoviti še kršitve, ki jih je navedel ob klicu.

Ob 18.14 je na začetku vasi Orehek je 53-letni voznik motornega kolesa, domačin, v ovinku zapeljal z vozišča in se zaletel v jablano. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,65 mg/l alkohola, odpeljan je bil v UKC Ljubljana.

Ob 21.45 pa je policiste poklical očividec in povedal, da po avtocesti od Vrhnike proti Logatcu pred njim vozi voznik osebnega avtomobila, ki močno vijuga, vozi 60 km/h in je najverjetneje močno vinjen. Policisti so ustavili 36-letnega voznika na Razdrtem. Opravljen alkotest je pokazal 0,58 mg/l, voznik nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V noči na nedeljo je nekdo vlomil v hladilnik za sladoled pri trafiki v Portorožu in pobral ven sladolede.

V nedeljo okoli 12.30 ure je na Fernetičih 36-letni državljan Romunije prijavil drzno tatvino. Povedal je, da je potoval z avtobusom iz Italije proti Romuniji. Ko je stopil iz avtobusa, so do njega prišli trije moški, ki so se predstavili kot uslužbenci prevoznika in zahtevali pregled avtobusne karte. Ko je vzel denarnico, da bi jim pokazal karto, so mu odvzeli denarnico, iz nje vzeli 450 evrov, zatem pa so mu jo vrnili prazno. Dodali so, da bodo pregledali karto, če je z njo vse v redu, mu bodo denar vrnili. Zatem so kraj zapustili. Zadeva se intenzivno preiskuje.

Nekdo je vlomil v tri lesene hiške na Ukmarjevem trgu v Kopru. Iz prve je ukradel prenosno blagajno z 200 evri blagajniškega minimuma, iz druge 200 evrov gotovine in tablični računalnik, iz tretje pa mobilni telefon in tablico za blagajno.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka od 6. ure do danes do 6. ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo (od tega so jih devet vrnili italijanski varnostni organi). Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 9, PP Kozina 9, PP Koper 8 in PP Piran 2.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija