POTEM KO GA JE 'POSLALA V RIT', PRIHAJA V KOPER: Skuhal bo enolončnico!

Koper

Potem ko je v evropskem parlamentu slovenski evroposlanec Igor Šoltes pozval predsednika evropskega parlamenta Antonija Tajanija k odstopu zaradi nesprejemljivih izjav v Bazovici, je zadevo dodatno razburkala italijanska evroposlanka Alessandra Mussolini. Slednja, sicer vnukinja italijanskega fašističnega diktatorja Benita Mussolinija, je Šoltesa, kot je razvidno in predvsem slišno iz video posnetka, 'poslala v rit'. Po vsem tem prihaja Šoltes v Koper skuhat enolončnico.

Igor Šoltes

soboto, 16. februarja, bo na koprski tržnici med 10. in 13. uro potekal humanitarno-kulinarični dogodek 'Slovenija v loncu'. Dogodek bo organiziran s podporo slovenskih lokalnih pridelovalcev in predelovalcev hrane z namenom, da se slovenska hrana vrne na domače krožnike - v vrtce, šole in bolnišnice.

Na pobudo Šoltesa in pod okriljem Evropskih Zelenih je bila v tem tednu sprožena vseevropska peticija: Stop nezdravi hrani na naših krožnikih, s katero želijo spodbuditi spremembe evropske zakonodaje na področju javnih naročil. Kakovost in varnost hrane v javnih zavodih bi se bistveno izboljšala, če bi iz sistema javnih naročil popolnoma izvzeli kategorijo hrane. Več o pobudi lahko preberete tukaj.  

Dogodek v Kopru bo imel humanitarno noto. Enolončnici, ki ju bosta skuhala glavna kuharja Šoltes in Masterchef Slovenije 2016 Darko Klemen s svojima ekipama, bodo razdelili socialno ogroženim družinam, na voljo pa bo tudi mimoidočim obiskovalcem koprske tržnice. Na dogodku bodo sodelovali dijaki Srednje šole Izola, povezoval pa ga bo znani radijski in televizijski voditelj Klemen Bunderla

Podpredsednik SD in predsednik Odbora DZ za zunanje zadeve Matjaž Nemec o mednarodni peticiji SD, ki poziva predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija k odstopu zaradi nedopustnih izjav: “Kar je preveč, je preveč. Zahtevamo odstop!”

Posted by Poslanska skupina SD on Thursday, February 14, 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  14 .02. 2019 ob  20: 01
@Lili
tebe tudi precej motijo barve, a ne?
Lili |  14 .02. 2019 ob  15: 44
-7
@bubobubo
Ker...tip si dela le kampanjo pred volitvami..naj pride raje prisluhnit konkretnim problemom... sami nakladači tej politiki...rdeči pa še posebej...
Lili |  14 .02. 2019 ob  15: 43
-7
ma komaj čakam...tej tipi itak kuhajo in so in bodo zakuhali marsikakšno sr....
Fošina |  14 .02. 2019 ob  14: 18
10
Če sem prav razumel, pride delat promocijo za slovensko hrano v šolah. To podpiram. Bogsigavedi, koliko poljskega mesa zdaj pojejo naši otroci.
Komunisti, povsod so |  14 .02. 2019 ob  13: 17
-4
To bo prvo koristno dejanje, odkar je v politiki, če bi pripeljal še kolegico Tanjo ne bi bilo nič napak, da opere posodo, da se oba oddolžita za plačke, ki ju prejemata.
Istriano |  14 .02. 2019 ob  13: 14
Kaj vse ne bi naredili samo, da jih spet izvolimo.
bubobubo |  14 .02. 2019 ob  13: 04
12
@ljubo
zakaj je treba vsako stvar gledat skozi neke predsodke, politiko in še tako preprosto stvar kot je kuhanje ene mineštre jemati z negativo, take akcije in dogodki so lahko tudi nekaj pozitivnega, seveda če se lahko nekdo izogne svojemu negativizmu in pogleda tudi z drugega zornega kota, ....mene ne briga, če je kuhar rumen, zelen, rdeč, črn , važno, da je mineštra dobra, hihihi !!!
ljubo |  14 .02. 2019 ob  12: 25
Soltas zelen? aaa nono rdec..uon zelen...ke rube de mati sis temi ledmi...in zakaj pride v Kp? Cuhan minestro?
Minestro ste ze zakuhali...ker niste nikoli povedali resnice!!