Pošto oropala 69-letnica

Kronika

Za ponedeljkov oborožen rop pošte v Marjeti na Dravskem polju je osumljena 69-letnica iz okolice Ormoža. Preiskovalni sodnik ji je odredil hišni pripor, saj je bila v bližnji preteklosti že večkrat obravnavana za kazniva dejanja zoper premoženje, nazadnje pred nekaj meseci za rop cvetličarne na Ptuju, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

69-letnica je osumljena, da je v ponedeljek tik pred dopoldanskim zaprtjem poštne poslovalnice v Marjeti na Dravskem polju zamaskirana in s pištolo v roki zagrozila uslužbenki in od nje zahtevala denar. Po dejanju se je s kraja odpeljala s svojim osebnim avtomobilom.

Policisti so jo približno uro in pol kasneje ustavili med vožnjo proti domu. Za pištolo, ki jo je imela v vozilu, so ugotovili, da gre za imitacijo orožja, zasegli pa so ji tudi druge predmete.

Mariborski policisti in kriminalisti so v preteklem tednu privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru tudi 33-letnega moškega iz Maribora, ki je osumljen štirih vlomov v stanovanjske hiše na območju Maribora, Celja in sosednje Avstrije. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.
 

Osumljeni, sicer stari znanec policije, je kazniva dejanja izvrševal s plezanjem skozi okna in z drznimi vstopi v stanovanjske hiše, ko so bili lastniki doma, odtujeval pa je predvsem denar, zlatnino in nakit, pojasnjujejo na mariborski policijski upravi. Še z nekaterimi drugimi dejanji naj bi povzročil za najmanj 50.000 evrov škode.

Z večkratnimi vlomi so imeli opraviti tudi ptujski policisti. Prejšnji teden so ustavili osebni avtomobil, s katerim sta se prevažala 18- in 19-letni moški iz okolice Maribora. V njunem vozilu so našli zlat nakit, za katerega nista znala pojasniti izvora. Ko so ugotovili, da nakit izvira iz kaznivih dejanj, so jima policisti odvzeli prostost.

Nadaljnja preiskava je pokazala sum na vrsto kaznivih dejanj. Mladeniča sta osumljena vlomov v več stanovanjskih hiš na širšem območju Ptuja in Lenarta, kakor tudi tatvin goriva na bencinskih servisih, registrskih tablic z osebnih vozil in motornega kolesa. Po zaključku pridržanja sta bila oba spuščena na prostost, policisti pa ju bodo kazensko ovadili pristojnim tožilstvom.

Deli novico: