POSKUŠATE UBEŽATI PRED VIRUSI? Uporabite učinkovito staro razkužilo

Trendi

V aromaterapiji se eterično olje evkalipta uporablja najpogosteje za lajšanje dihalnih težav, za razkuževanje, preprečevanje širjena nalezljivih bolezni in zdravljenje kože. Vendar bodite previdni, ko ga kupujete. Zelo pomembno je, da je organsko, iz biološke pridelave in ne sintetično oziroma ponaredek.

Evkaliptovo eterično olje je staro razkužilo za zrak, površine in medicinske pripomočke. Deluje zaščitno protimikrobno, pobija patogene mikroorganizme in nas s tem ščiti. Na tržišču se dobijo tri vrste eteričnega olja evkalipta: globulus, radiata in citriodora. Nabavite vrsto radiata, ker je najmanj dražilno. Za razkuževanje površin in predmetov pa uporabite tudi globulus.

V izparilnik ga dodajte do 10 kapljic, enako število kapljic dodajte, če se boste odločili za kopel. Vendar ga morate prej nakapati v kis, jogurt, smetano ali kaj podobnega, saj eterična olja niso topna v vodi.

Če ga boste uporabili kot mazilo za lajšanje prehlada, dodajte do 10 kapljic na 10 ml osnovnega olja ali kreme. Pri parnih inhalacijah je najbolje uporabiti vrsto radiata ali citriodora. V vodo dodajte do tri kapljice.

Čeprav gre za zelo uporabno razkužilo, je potrebna previdnost. Evkaliptova eterična olja motijo delovanje homeopatski zdravil in lahko sprožijo napad pri epileptikih. Vrsti globulus naj se izognejo nosečnice, otroci, starejši in astmatiki, saj je zanje pregroba.

Stekleničko evkaliptovega eteričnega olja lahko imate zmeraj pri sebi. Sicer gre za zelo hitro hlapljiva olja, zato je nikar ne puščajte odprte. V zadnjem času so se na trgu pojavile zapestnice, ki jih nakapate z eteričnim oljem in tako poskrbite, da se okrog vas neprestano širi vonj evkalipta ter v tem primeru razkužuje ozračje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija