POSKRBITE ZA LAHKOTEN KORAK BREZ ŽULJEV: Tako na hitro raztegnete preozke čevlje

Trendi

Kupili ste nove superge ali čevlje in komaj čakate, da jih obujete, a vas tiščijo. Ta scenarij se vam je zagotovo že zgodil. Ali ga je mogoče preprečiti ali vsaj omiliti? Dr. med. Miguel Cunha je razkril nekaj trikov, kako raztegniti preozke čevlje in se posloviti od bolečih žuljev.

Raztegujte jih pet dni

Dr. Cunha ta trik imenuje "metoda 2468" in vključuje počasno raztegovanje čevljev v obdobju petih dni. Prvi dan nosite čevlje dve uri in naslednji dan jih nosite štiri ure. Tretji dan nošenje podaljšate na šest ur, četrti dan pa jih nosite osem ur. Končno jih lahko peti dan nosite ves dan.

Preizkusite kalup za čevlje

Če želite raztegniti čevlje, ne da bi jih obuli, si priskrbite kalup za čevlje, ki jih raztegne medtem, ko so pospravljeni v omari ali na hodniku. Na kalup lahko oblečete tudi debele nogavice in čevlje še bolj raztegnete.

Pomagajte si s toploto

Uporabite sušilnik las! Obujte si nogavice, nato čevlje, in fen usmerite na mesta, kjer vas čevlji najbolj žulijo. Ko jih segrejete, hodite v njih nekaj minut, da se raztegnejo. Ta trik lahko uporabite samo za usnjene čevlje, ne pa tudi za tiste iz sintetičnih materialov.

Posezite po dezodorantu ali obližu

Vedno lahko uporabite obliže ali dezodorant. Nanos dezodoranta na stopala prepreči potenje in nato mehurje. Tudi obliži pomagajo, ko se pojavijo mehurji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija