PORTOROŽ OČITNO PREMORE PRECEJ KREATIVNIH ŠALJIVCEV: Ponoči zraven 'sarme' dodali še jedilni pribor (FOTO, VIDEO)

Piran

Šaljivci nadaljujejo z dodatnim 'okraševanjem' kipa na portoroškem krožišču. Skulpturo, ki so jo tja postavili minuli četrtek in je delo turškega kiparja, so ta teden neznanci opremili z napisom 'Sarmalandija', danes ponoči pa so mu zraven dodali še jedilni pribor.

Po tem, ko so na družbenih omrežjih zaokrožile fotografije in videoposnetki kipa na portoroškem krožišču (pri Hotelu Tomi), ob katerem so neznanci ta teden postavili napis 'Sarmalandija', so danes ponoči postregli z novim smislom za humor. Nekdo je namreč tja postavil še jedilni pribor, vilico in nož, kar je ponovno sprožilo številne odzive na družbenih omrežjih. Danes zjutraj so novo šaljivo inštalacijo delavci Javnega podjetja Okolje Piran že odstranili.

Kot smo že pisali, je skulptura delo turškega kiparja Cagdasa Sarija, ki ga je izdelal na Forma vivi. Kip, ki spominja na ogromnega kokona, nosi ime 'Skrito' in je bil namensko izdelan za postavitev na krožišču na Koprski cesti. Odločitev je bila sprejeta v okviru mednarodnega kiparskega simpozija pod pokroviteljstvom Obalnih galerij Piran, ki so v obrazložitvi pojasnili, da kip spominja na ogromen kokon: "Njegovo delo je dejansko skrito v teksturah, tako da si gledalec lahko sam razlaga, kaj bo prišlo iz njih."

Kip so tja postavili minuli četrtek. Na vprašanje, ali bo skulptura zaradi zgražanja na družbenih omrežjih dobila mesto drugje, pa so na piranski občini odgovorili, da bo "do nadaljnjega ostala na omenjeni lokaciji".

Neznanci so takole v tem tednu najprej poskrbeli s smislom za humor. Ob skulpturo, ki z malo domišljije spominja tudi na sarmo, so postavil napis 'Sarmalandija'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  28 .12. 2018 ob  13: 48
11
Moje skromno mnenje da bi malo odstopu od misli na kokona in pustu za nekaj casa vilce in noz,kot pa tvegau v tretje da ga gdo pobarva v temno zeleno