POPOLN KOLAPS V DALMACIJI: Mesta so blokirana (VIDEO)

Svet

Slabo vreme, ki je pregnalo ljudi s plaž, kot tudi na stotine ljudi, ki prihajajo na glasbeni festival Ultra, so danes povzročili popoln prometni kolaps v Splitu, poročajo splitski mediji. Do Splita je praktično nemogoče priti z vozilom, kolone so na širšem območju Splita, od Trogirja do Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

Največja gneča na cestah v obe smeri je na območju med Trogirjem in Omišem, ki sta oddaljena več kot 50 kilometrov. Kolona je na cestninski postaji v Dugopolju pri Splitu. Vozniki nemočno tičijo na cestah, taksisti poročajo, da je skoraj nemogoče priti do splitskega letališča Resnik ali v trajektno pristanišče, poroča splitski časnik na svoji spletni strani. Dodaja, da je cestni promet posebej gost med letališčem in mestom, kar pomeni, da veliko gostov prihaja z letali.

Za pot, za katero je ponavadi potrebnih deset minut, sem porabil več kot uro, je povedal nek splitski taksist, ki se je namenil po goste s trajekta. V gneči se ne premikajo niti avtobusi mestnega prometa, v katerih mrgoli turistov, še navaja časnik.

Gužva na cesti

Cesta između Splita i Omiša najopterećenija je u zemlji. Najviše ljeti i to posebno za kišnih dana kada turisti umjesto na plaže odlaze u Split.Trenutno je kolona od Stobreča do Krila Jesenice... Paziti se i vozača koji se polukružno okreću i odlučuju na povratak u Omiš.

Posted by Prometne zgode i nezgode on Wednesday, July 10, 2019

V pristanišču je neznosna gneča, kolona vozil se praktično ne premika. Vsi so nervozni, hupajo ..., piše novičarski portal index.hr. Poleg dežja in številnih turistov, ki se zaradi festivala Ultra, ki se bo začel v petek, valijo v mesto, so k splošnemu prometnemu kaosu prispevala tudi dela na cesti v pristanišču, ocenjuje.

Slobodna Dalmacija vsem svetuje, naj bodo potrpežljivi in naj se ne odpravijo na ceste, če ni nujno, saj na območju Splita ni pravih obvoznic.

Vatrogasci se probijaju kroz gužvu u centru Šibenika!

Posted by Šibenik uživo on Wednesday, July 10, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  10 .07. 2019 ob  19: 48
Za kaj se vi sekirate?