POPIL JE ŠEST ENERGIJSKIH PIJAČ NA DAN: Zdaj je pokazal fotografijo, kako mu je to uničilo jezik (FOTO)

Trendi

Avstralski učitelj Dan Royals je na lastni koži spoznal, kako nevarni so lahko energijski napitki. Da bi se prebil skozi dan, je običajno spil pet do šest energijskih napitkov, nato pa opazil, da so se mu na jeziku začeli pojavljati mehurji, jezik pa se je tudi luščil. Prestrašen je odšel k zobozdravniku, ki je ugotovil, da je njegov jezik poškodovan zaradi velikega vnosa energijskih napitkov.

Sestavine v energijskih napitkih (aminokisline, B-vitamin, sladkor in rastlinske komponente) so Danu dobesedno jedle meso. Da bi opozoril druge pred posledicami pretiravanja z energijskimi napitki, je na socialnem omrežju Facebook v opozorilo delil fotografijo svojega jezika.

Dan je poleg fotografije na Facebooku zapisal: "Kdo pije energijske napitke? Je od njih odvisen? Mogoče morate še enkrat premisliti ... Vse do nedavnega, ko se mi je to začelo pojavljati, sem pil 5 do 6 energijskih pijač na dan, navadno zaradi pomanjkanja energije zaradi učenja otrok. Zobe si umivam dnevno. Odšel sem k zdravniku in bum! Odkril je, da to povzročajo kemikalije v energijskih napitkih ... Dobesedno se hranijo s tvojim jezikom."

Dan priznava, da kadi cigarete, vendar vztraja, da so za spremembe na njegovem jeziku krivi samo energijski napitki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija