PONOVNO "ZAŠTEKALO": Nekateri osnovnošolci se soočajo z upočasnjenim delovanjem spletnih učilnic

Slovenija

Na današnji prvi dan šolanja na daljavo po podaljšanih počitnicah za osnovnošolce se nekateri uporabniki znova soočajo s težavami pri Arnesovih spletnih učilnicah. Kot so na Twitterju pojasnili v Arnesu, "učilnice delujejo, nekateri uporabniki pa lahko kljub temu zaznajo upočasnjeno delovanje storitve".

"Trudimo se, da bomo čisto vsem v kratkem znova zagotovili hitro odzivnost," so pojasnili na Arnesu. Medtem ko posamezni starši poročajo, da se v učilnice ne morejo prijaviti, drugi pojasnjujejo, da so se lahko prijavili, ampak da storitve ne delujejo tekoče.

S poukom na daljavo so danes začeli vsi osnovnošolci, težave z Arnesovimi spletnimi učilnicami pa so se pojavile že pred počitnicami, ko se je na daljavo šolal del osnovnošolcev. V Arnesu so sicer prejšnji teden ocenili, da bodo ta teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo. Storitev so namreč stabilizirali že v oktobrskem tednu šolanja na daljavo, počitnice pa so izkoristili za to, da so med drugim dodatno razširili strežniške zmogljivosti in z nadgradnjami pohitrili sistem.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Na podlagi vladnega sklepa vzgojno-izobraževalni zavodi ostajajo še naprej zaprti, se bo pa s sklepom ministrice za izobraževanje Simone Kustec vzgojno-izobraževalni proces na daljavo izvajal tudi v vseh glasbenih in srednjih šolah. Za razliko od osnovnošolcev dijaki niso imeli podaljšanih počitnic in so k pouku na daljavo pristopili že minuli teden. Že teden pred počitnicami pa so imeli pouk na daljavo dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda naprej. Izobraževalni proces poteka na daljavo tudi na fakultetah.

Tudi vrtci v tem tednu še izvajajo programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija