PONOČI NAS JE DVAKRAT STRESLO: Potresna sunka v bližini Ilirske Bistrice in Dravograda

Slovenija

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ponoči ob 0.24 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 3,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 54 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Ilirske Bistrice.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci zahodne in osrednje Slovenije, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Šibek potresni sunek tudi v bližini Dravograda

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ponoči ob 3.33 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 79 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v bližini Dravograda. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Mute in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nataša |  03 .10. 2019 ob  11: 01
Že 3 dni streljajo s topovi na Baču pri Ilirski Bistrici, zato pa je bil potres, sprožile so ga eksplozije. Smo kot na vojni fronti, preletavanje letal, eksplozije, vendar je vojska dala nekaj denarja občini in spet lahko delajo kar hočejo. Za onesnaženje zraka, vodnega zajetja, hrupa, bolezni ljudi...ni nikomur mar. Strašljivo