POMEMBNA PRIDOBITEV: Izola ima novo reševalno vozilo (VIDEO)

Izola

Reševalna služba slovenske Istre, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma (ZD) Izola, je včeraj uradno prevzela novo reševalno vozilo, ki ga je dobavila družba Meditra iz Ljubljane. Vrednost vozila z ustrezno predelavo in nadgradnjo je dobrih 135.000 evrov in je namenjeno izvajanju intervencij nujne medicinske pomoči na terenu.

Dobrih 38.000 evrov za novo vozilo je namenilo ministrstvo za zdravje preko javnega razpisa za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti, preostanek sredstev pa je zagotovil ZD Izola. Postopek nabave reševalnega vozila je sicer vodila Občina Izola s podporo Javnega Zavoda za podjetništvo Izola, piše na spletni strani izolske občine.

Vozilo je izolski župan Danilo Markočič uradno predal vršilcu dolžnosti direktorja ZD Izola Evgeniju Komljancu in reševalcem Reševalne službe slovenske Istre včeraj pred občinsko stavbo. Kot so spomnili na občini, so julija letos v uporabo predali še eno vozilo za izvajanje brezplačnih prevozov starejših občanov do javnih storitev v krajih in ob časih, ko tradicionalne oblike javnega prevoza niso zadovoljive. Pridobitev se je izkazala kot zelo učinkovita in dobro sprejeta med uporabniki.

Občina Izola je pridobila novo reševalno vozilo, ki ga je danes župan skupaj z VD Zdravstvenega Doma Izola predal v uporabo reševalcem Reševane službe slovenske Istre.

Posted by Občina Izola - Comune di Isola on Monday, November 25, 2019

Zadnji mesec pa je svojo moč izkazala narava, saj je mesto v novembru večkrat zajel plimni val. Tudi ob obvladovanju posledic plimnega vala so se ekipe za zaščito in reševanje, delavci Komunale Izola ter številni prostovoljci izkazali z dobro organizirano akcijo, s katero so preprečili še hujše posledice, so še navedli.

Ob tem so poudarili, da se na občini zavedajo pomena vseh sil za zaščito in reševanje ter potrebe po njihovi ustrezni opremljenosti. Ob tej priložnosti so se tudi zahvalili vsem, ki s svojim delom varujejo in rešujejo življenja.

Predaja novega reševalnega vozila

Posted by Občina Izola - Comune di Isola on Monday, November 25, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija