SOVA OVADILA TONINA: Je izdal tajne podatke?

Slovenija

Slovenska obveščevalno varnostna agencija (Sova) je po neuradnih informacijah zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateja Tonina (NSi), je poročala TV Slovenija.

Šlo naj bi za javno objavo poročila Knovs, ki je preučeval delo Sove v pripravah na arbitražo glede meje s Hrvaško, je poročala TVS. Sova je Tonina ovadila, ker je Knovs v svojem poročilu glede prisluškovalne afere v času arbitražnega postopka objavil tajne podatke, ki jih je Sova poslala na Knovs in so postali del poročila. O tem je Sova obvestila tudi predsednika države, predsednika vlade in predsednika državnega zbora.

Tonin je, kot poroča TVS, dejal, da v poročilu ni nobenega tajnega podatkaPredsednik Knovsa Tonin za zdaj ni komentiral ovadbe, se je pa na kratko že odzval na družbenem omrežju Twitter, kjer je med drugim zapisal, da poročilo Knovs dokazuje, da slovenska stran ni goljufala pri arbitraži: "Sova naj bi ovadila Knovs, ker je njeno poročilo Sovo opralo krivde. Bizarno! Poročilo Knovs dokazuje, da slovenska vlada in Sova nista goljufali pri arbitraži. Dokaže, da slovenska zarota zoper Hrvate ne obstaja. Poročilo krepi slovensko pozicijo." Pri tem je še zapisal, da gre očitno za novo akcijo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  26 .11. 2019 ob  09: 15
Ne samo Tonina, tudi Žana mahniča je treba poklicat pred sodnike.