POLICISTI PREKINILI SERIJO VLOMOV V LUCIJI: Domačina zasačili z izvijačem v rokavu

Kronika

Piranski policisti bodo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru kazensko ovadili 30-letnega moškega iz Lucije, ki je v minulih tednih vlamljal v trgovine, gostilne, cvetličarne in frizerske salone na območju Lucije, so sporočili s PU Koper. Domačin se je nazadnje na vlomilski pohod podal minuli četrtek, a so mu policisti to preprečili.

Piranski policisti so v zadnjem mesecu zaznali občutno povečanje števila velikih tatvin na območju Lucije. Ugotovili so, da je storilec pozno ponoči na manjšem območju v Luciji in najpogosteje na silo vlamljal v omenjene objekte. Na pohode se je po ugotovitvah policistov odpravljal peš, zato so sklepali, da stanuje v neposredni bližini. Pri kaznivih dejanjih so ga večkrat posnele tudi videonadzorne kamere.

V sodelovanju s koprskimi kriminalisti so piranski policisti zato poostrili nadzor v nočnem času. V četrtek nekaj pred drugo uro zjutraj so tako v strnjenem naselju na Šolski ulici v Luciji izsledili 30-letnega domačina, ki je glede na opis ustrezal storilcu. Policija ga pred tem še ni obravnavala.

V postopku so policisti ugotovili, da je imel v rokavu izvijač, s katerim je vlamljal v objekte, pri sebi je imel tudi rokavice in mobilni telefon, ki ga je uporabljal kot svetilko. Policisti so ocenili, da so razlogi za sum navedenih kaznivih dejanj utemeljeni, zato so ga za 48 ur pridržali, o ugotovitvah pa obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru. To je izdalo odredbo o hišni preiskavi, v kateri so policisti dejansko zasegli nekaj ukradenih predmetov in jih tudi že vrnili lastnikom.

Policisti 30-letnika sumijo najmanj petih kaznivih dejanj velike tatvine, nadaljujejo pa tudi zbiranje obvestil in dokazov o številnih drugih kaznivih dejanjih, so še zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija