POLICIJSKI ČOLN P-111 ŽE V SVOJEM NOVEM DOMU: Od danes si ga lahko ogledate v Parku vojaške zgodovine v Pivki (FOTO, VIDEO)

Koper

Preteklo nedeljo zjutraj se je začel tako imenovani "prevoz stoletja", na pot proti novemu domu je iz Luke Koper krenil upokojen policijski čoln P-111. Čoln je od danes uradno na ogled v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Od najstarejšega policijskega čolna – policija ga uporabljala od leta 1995 – so se v družbi ministra Aleša Hojsa poslovili preteklo sredo. Posadka in nekaj novinarjev je z njim opravilo tudi zadnjo plovbo.

V nedeljo pa se je začelo potovanje famoznega P-111, a slednje ni potekalo povsem gladko. Koprski policisti so sicer že pred tem opozorili, da bo promet na cestah proti Pivki občasno oviran.

Šlo je za izredno zahteven prevoz, čoln je namreč dolg 19,86 metra in visok sedem metrov, tehta pa 44 ton. Tako velik tovor se na tako veliki razdalji po slovenskih cestah še ni peljal, pot je trajala 10 ur.

Na težave so naleteli na stari magistralni cesti do Divače, kjer tovornjak ni mogel zapeljati čez manjšo brežino in je zato nasedel. A pot je že po nekaj minutah nadaljeval.

Čoln je od danes uradno na ogled v Parku vojaške zgodovine v Pivki. Utrinki 10-urne poti so na ogled tudi v spodnjem videoposnetku, ki so ga objavili koprski policisti.

Vas zanima kako je potekal zahteven prevoz policijskega čolna P-111 iz Kopra proti Pivki? Nekaj utrinkov s skoraj 10-urne poti si lahko ogledate v priloženem videu. Jutri, 24. 11. 2021 bo čoln tudi uradno predan Park vojaške zgodovine v Pivki, kjer si ga boste poslej lahko ogledali.

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Torek, 23. november 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija