SKORAJ 10 UR ZA PREVOZ OD KOPRA DO PIVKE: Tovornjak nasedel s 44 ton težkim tovorom (FOTO, VIDEO)

Koper

Policijski čoln P-111, ki se je v sredo z zadnjo plovbo po morju upokojil, so danes prepeljali v novi dom. Odslej bo del razstave policijskih eksponatov v Parku vojaške zgodovine v Pivki. Prevoz je bil zaradi dolžine, predvsem pa višine čolna izredno zahteven. Trajal je nekaj manj kot 10 ur.

Da bo šlo za logistično izjemno zahtevno operacijo, je že pred samim pričetkom napovedal direktor Parka vojaške zgodovine Janko Boštjančič, ki je podvig opisal kar kot "prevoz stoletja". Ta velik tovor se na tako veliki razdalji po slovenskih cestah še ni peljal.

Čoln je namreč dolg 19,86 metra, visok sedem metrov in težak kar 44 ton. Za problem pri prevozu se je izkazala predvsem višina.

P-111 na poti v Park vojaške zgodovine Pivka/Park of military history Pivka

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Nedelja, 21. november 2021

"Upokojenec" je iz Luke Koper krenil ob 7. uri zjutraj. Prihod v Pivko je bil načrtovan za 16. uro, a se je pot zaradi težav nekoliko podaljšala. Kot je za RTV Slovenija poročala novinarka Eugenija Carl, so na težave naleteli na stari magistralni cesti do Divače, kjer tovornjak ni mogel zapeljati čez manjšo brežino in je nasedel.

Prva resna težava- prečkanje AC pri Divači. Tovornjak je ustavila na prvi pogled zanemarljiva klančina.. Stoenajstka tehta 45 ton.

Objavil/a Eugenija Carl dne Nedelja, 21. november 2021

Po nekaj minutah je tovornjak uspel speljati in nadaljeval pot. Po poročanju Carlove, so morali zaradi prevoza celo izklapljati mednarodni daljnovod v Vremski dolini.

Tovor je po podatkih policije v Pivko prispel ob 16.42 in je že razstavljen na zunanjih površinah Parka vojaške zgodovine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija