Policija prijela 22 oseb zaradi trgovine z mamili

Kronika

Hrvaški policisti so na območju istrske in primorsko-goranske županije prijeli 22 oseb zaradi preprodaje heroina in marihuane. Eno skupino preprodajalcev mamil sta vodila zakonca iz Pulja, drugo pa njihov someščan, je še potrdila policija. Ostale prijete osebe so z območja Poreča in Reke.

Poleg treh osumljenih za vodenje mreže preprodajalcev mamil so prijeli še 19 oseb, ki jih urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) bremeni, da so prodajali heroin in marihuano uporabnikom. Policisti so prijete ovadili, sodišče pa je določilo pripor za 15 prijetih oseb.

Zakonca iz Pulja naj bi od novembra 2011 do decembra letos "zaposlili" več preprodajalcev mamil, ki so heroin in marihuano prodajali v Istri ter na območju Reke, Zadra in Varaždina.

Puljčana naj bi nabavljala večje količine heroina, ki sta ga skrivala na več lokacijah v Pulju in jih pripravljala za prodajo v zavojčkih od pet do 100 gramov.

Imeli so redne kupce

Prodali naj bi najmanj devet kilogramov heroina in nekaj manj marihuane. Za zavojčke heroina, odvisno od velikosti, naj bi zaračunavali med 3000 in 18.000 kun (400 in 2400 evrov). Menda so imeli redne kupce, med njimi je bil tudi Rečan, ki je za mamila porabil več kot 40.000 kun (5265 evrov), je poročal Novi list na svoji spletni strani.

Za drugo, manjšo skupino so preiskovalci ugotovili, da je delovala od septembra letos, prav tako na območju hrvaške Istre in Reke. Njihov vodja, Puljčan, je organiziral preprodajo mamil v sodelovanju s še šestimi osebami.