Pred parlamentom znova protestniki

Ljubljanski Trg republike so znova zasedli protestniki. Opozarjajo na slabo stanje v državi in revščino ter zahtevajo lepšo in pošteno prihodnost. K protestu je sicer na družbenem omrežju Facebook pozivala skupina, imenovana Protivladna demonstracija. Posamezniki so se na protest v Ljubljano pripeljali tudi z dvema traktorjema.

Traktorja, eden od njiju je imel tudi prikolico, na kateri je bila figura krave, so policisti ustavili že na Dunajski cesti, prikolica s kravo pa je nato obstala blizu pravoslavne cerkve v Ljubljani.Kot so za STA pojasnili na policijski postaji Ljubljana, so policisti opravili le redno kontrolo.

Protestniki, po nekaterih ocenah se jih je zbralo nekaj več kot 100, so pred parlamentom izrazili tudi svoje zahteve. Med drugim zahtevajo dekriminalizacijo državljanov na nivo politične odgovornosti. Prepričani so, da kriminalne in politične združbe vladajo Sloveniji, in politiki očitajo, da je nastavila svoje ljudi, ki so okradli narod. "Ostali bomo brez pokojnin in brez sociale," so poudarjali in med drugim opozorili tudi na problem izbrisanih.

Vladajoča politična elita po mnenju protestnikov "načrtno ubija ljudstvo že 22 let", zato so se odločili, da je čas, da narod vzame pravico v svoje roke.

Izraz protesta se ponovno obeta tudi v petek, ko ob državni proslavi pred dnevom samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu organizatorji Protestivala napovedujejo še svojo ljudsko proslavo, je za STA povedal eden od podpornikov Protestivala Matija Solce. Ob tem politike vabijo na čaj ter soočenje z ljudmi. Po besedah Solceta so namreč politiki preveč oddaljeni od ljudstva in njihove realnosti.