POLICIJA ODGOVARJA ZASKRBLJENIM STARŠEM: "Na Kidričevi ulici smo poostrili nadzor, občani naj ne ukrepajo na lastno pest!"

Koper

V letošnjem letu smo nemalokrat poročali o problematiki uživanja prepovedanih drog v Kopru. Prejšnji teden se je na naše uredništvo obrnil bralec, ki nas je opozoril na podoben problem, in sicer na Kidričevi ulici v Kopru. Po opažanju bralca naj bi se odvisniki zbirali na območju in v prostorih zgradbe nekdanjega vrtca. Še posebej skrb vzbujajoče je, kot je poudaril, da se na istem mestu zbirajo in igrajo tudi okoliški otroci. V zvezi z omenjeno problematiko smo naslovili novinarska vprašanja na Policijsko upravo (PU) Koper.

Uživalci prepovedanih drog naj bi se na tem mestu zbirali že v preteklosti, a so pred leti vse dostope v zgradbo ravno zaradi tega blokirali. Ta odločitev naj bi bila tudi posledica onesnaževanja prostora – tam naj bi bilo veliko odpadkov, igel in iztrebkov, v zgradbo pa naj bi se naselili tudi ščurki, je še dodal bralec. To so za naš portal potrdili tudi na PU Koper. "V letu 2013 so bili dostopi (vrata in okna) pozidani in na tej lokaciji nismo beležili povečane problematike, seveda pa so policisti redno opravljali nadzore. Policisti koprske policijske postaje območje nadzirajo dnevno, prav tako pa tudi ob poostrenih nadzorih po problematiki prepovedanih drog," še dodajajo.

Prebivalci Kidričeve ulice naj bi pred kratkim opazili, da je eden izmed "vhodov" v zgradbo spet dostopen in da se tam odvisniki ponovno zbirajo. Da je problem še toliko večji, naj bi se v istem prostoru zadrževali tudi otroci, ki živijo v neposredni bližini, kar je po besedah bralca nesprejemljivo. S konkretno problematiko so na PU Koper seznanjeni, čeprav prijave s strani občanov še niso prejeli. Policisti so v času nadzorov namreč tudi sami zaznali, da je razbit zid na enem od oken. V zadnji dneh, ko so nadzore še poostrili, so tako že opravili postopek z osebo, ki se je nahajala v notranjosti objekta.

Fotografija je simbolična.

Nadzore v povezavi s problematiko prepovedanih drog opravljajo vsakodnevno, prav tako pa izvajajo tudi poostrene nadzore na podlagi lastnih ugotovitev in obvestil, ki jim jih posredujejo občani. Nadzori se izvajajo na celotnem območju, ki ga pokriva Policijska postaja Koper, med njimi pa so tudi navedena Kidričeva ulica, Vojkovo nabrežje oz. celotno območje starega mestnega jedra.

"Z nadzorom območja bodo policisti vsekakor nadaljevali dnevno," zagotavljajo na PU Koper. Občane opozarjajo, da gre za dotrajan objekt ter je zadrževanje in gibanje po njem izredno nevarno. "V preteklih dneh smo bili v kontaktu z lastniki objekta, eden od njih je zagotovil, da bo dostop saniral v čim krajšem času," še dodajajo.

Še posebej problematično je, da se na tem mestu pogosto zadržujejo tudi otroci. 

"Apeliramo na starše, da se pogovorijo s svojimi otroki in jih seznanijo z nevarnostmi zadrževanja in gibanja po takšnih objektih," so se na PU Koper navezali tudi na problematiko zadrževanja otrok v omenjenih prostorih. V kolikor bi občani zaznali uživanje prepovedanih drog, svetujejo, naj se v prvi vrsti ne izpostavljajo v smislu preganjanja uživalcev, raje naj o tem takoj obvestijo policijo na 113.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  01 .09. 2021 ob  12: 26
"ManofSteel", ajutoajuto, kot je rekel marešalo v koči, kot, da si prišel direktno s Polja, haha
ManofSteel |  01 .09. 2021 ob  10: 53
-1
@kokokita ja Krek je kriv, ker država pod levaki futra narkodilerje pod pretvezo "finančne pomoči" in metadoni...ti bi še eno narko sobo, da se legalno zadevajo na davkoplačevalski račun. Narkodilerji pa ti bodo financirali točno te politične stranke, ki podpirajo ta šljam.
A ke z vami vse v dobrem redujQuery112307958311188423781_1630486187036? Kake sobe, kKo futranje, kaka stanovanja za đankije a se ti blede????!!!! Vse zapret dokler se ne streznijo....pol pa delat pod nadzorom!!!! Ti bom dal narko sobo....mamivu ti hebem
Stric iz ozadja |  31 .08. 2021 ob  18: 21
Ščurkov in narkomanov se znebiš z DDT!!! A ne bi bilo dobro stavbo minirati? Prvi, ki bi stopil notri.... BOOOOMMMM!!!
Martin Kacur |  31 .08. 2021 ob  11: 16
Kaj pa lastnik čaka s to stavbo?
kokodek |  31 .08. 2021 ob  10: 40
10
vsi zaskrbljeni naj vprašanje o zbiranju uživalcev mamil naslovijo na strokovnjaka za droge dr. Kreka. Ta v svoji bleščeči karieri ni bil sposoben urediti varne sobe za odvisnike. Je pa zato bil nagrajen, že upokojen, z direktorskim mestom. Amen.