NA KIDRIČEVI ULICI SE PONOVNO ZBIRAJO ODVISNIKI, OBČANI V SKRBEH: Na istem mestu se pogosto zadržujejo tudi okoliški otroci (FOTO)

Koper

V preteklih mesecih smo že večkrat poročali o problematiki uživalcev prepovedanih drog po Kopru. Tudi tokrat se je na naše uredništvo obrnil bralec, ki nas je opozoril na podoben problem, in sicer na Kidričevi ulici v Kopru. Po opažanju bralca naj bi se odvisniki in morebiti tudi brezdomci zbirali na območju in v prostorih zgradbe nekdanjega vrtca.

Kot nas je obvestil bralec, so se uživalci prepovedanih drog na tem območju zbirali že v preteklosti, a so pred leti vse dostope v zgradbo ravno zaradi tega blokirali. Ta odločitev naj bi bila tudi posledica onesnaževanja prostora – tam naj bi bilo veliko odpadkov, igel in iztrebkov, v zgradbo pa naj bi se naselili tudi ščurki.

Prebivalci Kidričeve ulice naj bi pred kratkim opazili, da je eden izmed "vhodov" v zgradbo spet dostopen in da se tam odvisniki ponovno zbirajo. Problem je še toliko večji, saj naj bi se v istem prostoru zadrževali tudi otroci, ki živijo v neposredni bližini, kar je po besedah bralca nesprejemljivo.

Zaskrbljeni občani so se že obrnili na mestno redarstvo, ki se je takoj odzvalo in težavo že pričelo reševati. O zadevi nameravajo obvestiti tudi policijo.

V zvezi z omenjenim primerom, ki pa v Kopru to leto še zdaleč ni osamljen, smo naslovili novinarska vprašanja na za to na pristojne službe, odgovore še čakamo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  28 .08. 2021 ob  09: 11
Itak je narobe svet. Kako je mogoče, da je uzivanje droge dovoljeno prodaja pa prepovedana. Za uživalce vemo dilerjev pa nikjer. Se najmanj v zaporu.
Deklarativno vse skrbi za otroke vendar, tudi od vobiskovalci Kidričeve so še vedno otroci. Otroci pri katerih so zatajili starši, šola, sorodniki, sosedaje, država. Verjetno vsi skupaj.
vseved |  28 .08. 2021 ob  08: 29
-4
Je zaskbljeni bralec poučil svoje otroke, da je tam prepovedano zadrževanje in igranje?
Martin Kacur |  28 .08. 2021 ob  08: 12
Krek bo ukrepal samo če ne upoštevajo pogoja PCT.
kokodek |  27 .08. 2021 ob  21: 51
17
nujno je treba obvestiti stokovnjaka za droge dr. Kreka, ki v svoji 40. letni karieri ni bil sposoben urediti varne sobe za odvisnike, je pa zato že v penziji bil nagrajen z direktorskim mestom. od blagostanja mu hočejo popokati šivi na srajci