PODROBNOSTI TRAGIČNE PROMETNE NESREČE DVEH MOTORISTOV: 66-letnik prehiteval kar tri avtomobile

Kronika

Danes nekaj pred 12. uro se je blizu vasi Trnovo ob Soči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta dva motorista podlegla telesnim poškodbam, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Fotografija je simbolična.

Po prvih zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 66-letni Avstrijec, voznik motornega kolesa znamke Yamaha, ki je vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Ko  je  pripeljal v naselje Trnovo ob Soči v Občini Kobarid, kjer vozišče poteka v desni nepregledni ovinek, je pričel pred seboj prehitevati troje osebnih vozil, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje.

trenutku prehitevanja je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 48-letni motorist, prav tako državljan Avstrije, ki je vozil motor znamke Ducati. 66-letnik je z levim bočnim delom motornega kolesa trčil v levi bočni del omenjenega motorista. Po trčenju je 66-letnik izgubil oblast nad motornim kolesom in posledično zapeljal v ovinku naravnost.

Pri tem je s prednjim delom svojega motornega kolesa čelno trčil v prednji del motornega kolesa, s katerim se je iz nasprotne smeri po svojem smernem vozišču pripeljal še en avstrijski motorist, 45-letnik na motornem kolesu znamke Piaggio Vespa. V silovitem trčenju je oba avstrijska motorista odbilo približno deset metrov vstran od trčenja, na travnik pod voziščem, kjer sta zaradi hudih poškodb umrla. 48-letni voznik pa se je z motornim kolesom ustavil ob desnem robu vozišča (gledano v smeri vožnje). Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je utrpel zlom leve noge.

Po prometni nesreči so reševalci odpeljali 48-letnega avstrijskega motorista na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so o prometni nesreči s smrtnim izidom obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo več podrobnosti tragične prometne nesreče posredovali po zaključeni preiskavi.

Na cestah na na Severnem Primorskem je v letošnjem letu v prometnih nesrečah umrlo sedem oseb, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija