PODROBNOSTI TRAGIČNE NESREČE V KOPRU: Motorista so morali izpod tovornjaka reševati gasilci (FOTO)

Kronika

Včeraj smo že poročali o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila pri Lidlu v Kopru in v kateri je ugasnilo življenje. Danes pa so koprski policisti sporočili podrobnosti, kaj se je zgodilo.

Koprski policisti so bili o nesreči obveščeni ob 11.26. Po ogledu kraja so ugotovili, da je 37-letni državljan Ukrajine vozil za skupino vozil. Ko je z vozilom pripeljal do krožišča pri trgovskem centru, ni imel potrebne varnostne razdalje pred sprednjim vozilom. Pred njim je 81-letni Koprčan vozil motorno kolo in zmanjšal hitrost zaradi vožnje v krožnem križišču, voznik tovornega vozila pa je s prednjim delom vozila trčil v zadnji del motornega kolesa.

Po trčenju je motor potiskal pred seboj vse do izvoza proti Ferrarski ulici, kjer je motorno kolo padlo na desni bok, tovorno vozilo pa ga je potiskalo še nekaj metrov. Voznika motornega kolesa so izpod tovornega vozila rešili gasilci.

"V razgovoru z voznikom tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da motorista ni videl," so zapisali na PU Koper. Na kraju sta bili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Hudo poškodovanega Koprčana so odpeljali v izolsko bolnišnico, od koder so kasneje sporočili žalostno vest, da je zaradi poškodb umrl.

Odrejena je bila sodna obdukcija. Vozniku tovornega vozila, državljanu Ukrajine, pa sledi kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija