PODROBNOSTI POŽARA NA PRIMORSKI HITRI CESTI: To je ostalo od tovornjaka (FOTO)

Kronika

V sredo zvečer je na primorski hitri cesti Vipava–Razdrto zagorelo tovorno vozilo. Tovornjak in tovor sta uničena v celoti, o poškodovanih pa ni podatkov.

Ob 20.26 je na odseku hitre ceste med izvozom Vipava in razcepom Nanos zagorelo tovorno vozilo. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina ter PGD Postojna, Vipava in Podnanos, ki so ob prihodu zavarovali kraj požara in začeli z gašenjem vozila in tovora.

Gasilci so iz rezervoarjev vozila prečrpali gorivo, razložili tovor iz vozila in ga dokončno pogasili, opravili nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na cestišču, nudili pomoč delavcem Darsa in avto vleki ter na koncu opravili pranje cestišča, na svoji spletni strani poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Tovorno vozilo in tovor sta v celoti uničena. V času požara in odstranjevanja posledic požara je bila hitra cesta na tem odseku zaprta. Ponovno so jo odprli danes ob 3.38 zjutraj.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi tehnične okvare vozila. 29-letni voznik, državljan Slovenije, se je pravočasno ustavil in se umaknil iz kabine tovornega vozila, požar pa je najprej zajel vlečno in nato še priklopno vozilo. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Kot so še sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, bodo o vseh ugotovljenih dejstvih požara tovornega vozila s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija