PODROBNOSTI NESREČE PRED OBALO VRSARJA: Slovenec je na vodnem skuterju prevažal tudi svojega otroka

Kronika

Pred obalo Vrsarja danes nadaljujejo iskanje 47-letnega Slovenca, ki je v četrtek zvečer v bližini avtokampa Valkanela v Varsarju padel z vodnega skuterja in izginil, so danes sporočili iz hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Iskalno akcijo so začasno prekinili v četrtek ob 22. uri, nadaljevali so jo davi ob 5. uri. Pri iskanju pogrešanega Slovenca sodelujejo dve reševalni ladji pujske luške kapetanije, policijska ladja ter potapljači. Moškemu so nemudoma po nesreči hoteli pomagati nekateri gostje kampa, pa tudi plovila luške kapitanije in pomorske policije, vendar ga niso našli. Nesreča se je zgodila v morju pri otoku Figarola.

Pred nesrečo je moški vozil vodni skuter, s katerim je prevažal tudi svojega mladoletnega otroka, drugega otroka pa je vlekel za seboj na napihljivem obroču iz gume. Iz doslej še neznanega razloga je moški padel v morje preko krmila, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Na sebi ni imel rešilnega jopiča. V trenutku nesreče je vozil v bližini gliserja, ki je za seboj prav tako vlekel osem oseb. Otroka, ki ju je pogrešani moški vozil oziroma vlekel po morju, v nesreči nista bila poškodovana, a sta doživela šok.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija