PODROBNOSTI NESREČE NA AC Z DVEMA SMRTNIMA ŽRTVAMA: Potnik ob prevračanju padel iz vozila, vanj trčila voznica (FOTO)

Kronika

V nesreči, ki se je ponoči zgodila na gorenjski avtocesti, sta po trčenju v ograjo in prevračanju vozila umrla odrasla državljana Srbije. Potnik, ki po prvih ugotovitvah ni uporabljal varnostnega pasu, je padel na nasprotno vozišče, vanj je trčila voznica, ki je pravilno vozila v smeri Karavank. Avtocesta je ponovno odprta, ostajajo daljši zastoji.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave (PU), promet na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljana trenutno poteka po voznem pasu. Prehitevalni pa je zaprt zaradi sanacije močno poškodovane ograje, ki ločuje smerni vozišči. Avtocesta za smer Karavanke je odprta v celoti.

Ponoči, okoli 2. ure, se je namreč med priključkoma Brnik in Kranj vzhod zgodila huda prometna nesreča. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Prvo je vozilo v smeri Ljubljane, drugo v smeri Karavank.

Voznica, ki je s potnikom v avtomobilu vozila v smeri Ljubljane, je na avtocestnem odseku Kranj vzhod - Brnik silovito trčila v ograjo, ki ločuje smerni vozišči. Avtomobil se je ob tem prevrnil, iz njega pa je na nasprotno smerno vozišče padel potnik.

Vanj je trčila voznica, ki je pravilno vozila v smeri Karavank. Okoliščine kažejo, da pokojni potnik ni uporabljal varnostnega pasu. Voznik in potnik iz prvega avtomobila, oba državljana Srbije, sta na kraju umrla. Odredili so obdukcijo, so še navedli na PU Kranj.

Kot je povedal Simon Sušanj s Policijske uprave Kranj, bi lahko med okoliščine nesreče spadala tudi utrujenost, glede na to, kje sta voznica in sopotnik pričela z vožnjo. V tem vročinskem valu pa bi lahko na nesrečo med drugim vplivala še vročina in povečana gostota prometa ob koncu tedna, je pojasnil Sušanj. Policisti so po njegovih besedah namreč že pred prometno nesrečo ugotavljali, da se je promet povečal tako na avtocesti kot na vzporednih cestah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija