PODROBNOSTI HUDE NESREČE NA GORIŠKEM: Voznik se bori za življenje

Kronika

Kot so danes sporočili z novogoriške policijske uprave, je 43-letnik po včerajšnji prometni nesreči še vedno v življenjski nevarnosti. Nesreča se je zgodila ob 17.40 pri naselju Šmihel.

Fotografija je simbolična.

Po ugotovitvah policistov se je včeraj popoldne 43-letnik peljal po regionalni cesti iz smeri Ozeljana proti Ajševici. Ko se je pripeljal izven naselja Šmihel, je potem, ko je odpeljal blagi levi ovinek, na ravnem delu ceste iz neznanega razloga zapeljal desno na avtobusno postajališče.

Tu je s prednjimi kolesi avtomobila trčil v betonski robnik, nato je zapeljal čez pločnik in s prednjim delom trčil v zidano avtobusno postajo. Vozilo je obstalo v hišici postaje, hudo poškodovan 43-letnik pa je ostal ukleščen v pločevini.

Iz zverižene pločevine so ga izrezali novogoriški poklicni gasilci. Reševalci nujne medicinske pomoči so ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico. Kot so še sporočili z novogoriške policijske uprave, je njegovo življenje resno ogroženo.

Policisti so odredili strokovni pregled in obvestili novogoriškega dežurnega preiskovalnega sodnika ter tožilstvo. Preiskava nesreče se nadaljuje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija