POČIVALŠEK OBŽALUJE IZSTOP MÖDERNDORFERJA: "V stranki smo ga vedno cenili kot izvrstnega poslanca in sogovornika"

Slovenija

V poslanski skupini SMC in prvak stranke Zdravko Počivalšek obžalujejo izstop poslanca Janija Möderndorferja, ki se je pridružil LMŠ. Počivalšek je na Facebooku navedel, da je osredotočen na dobro delo SMC v koaliciji in izzive, pred katerimi je Slovenija. Podpora SMC prizadevanjem koalicije ostaja taka, kot je bila ob njenem nastanku, zagotavlja.


Zdravko Počivalšek

"Obžalujem, da je poslanec Jani Möderndorfer izstopil iz stranke, v kateri smo ga vedno cenili kot izvrstnega poslanca in sogovornika, od katerega si lahko vselej pričakoval poglobljena in politično osmišljena stališča," je na Facebook strani SMC navedel njen predsednik Počivalšek. Odločitve o nadaljevanju Möderndorferjeve poslanske poti v drugi poslanski skupini ne komentira.

V poslanski skupini SMC so dodali, da je Möderndorferjeva odločitev o prestopu v drugo poslansko skupino legitimna. Tudi oni so napovedali, da ostajajo osredotočeni na delo poslanske skupine v koaliciji. Predsednik DZ Igor Zorčič je v izjavi za javnost ob mednarodnem dnevu družin prestop ocenil kot pričakovan. "Mislim da smo to vsi pričakovali," je dodal. Drugih prestopov poslancev v stranki po njegovih besedah zaenkrat ne pričakujejo.

Jani Möderndorfer

Möderndorfer je svoj prestop med poslance LMŠ javnosti razkril danes dopoldne. Izstop iz SMC je bil res za marsikoga pričakovan, saj je javno nasprotoval vstopu stranke v koalicijo Janeza Janše. Danes je spomnil, da je stranko opozarjal, da je to pogubno ne le zanjo in za politiko, ki jo zagovarja, ampak za državo. Möderndorfer je sicer prestopil že med več strankami, bil je v LDS, Pozitivni Sloveniji, SAB in SMC.

Koalicijske SDS, SMC, NSi in DeSUS imajo tudi po odhodu Möderndorferja v DZ potrebno večino, 47 glasov. SMC ostaja z devetimi poslanci, LMŠ pa jih ima zdaj 14.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  16 .05. 2020 ob  16: 15
da se nouv'š usrou !