MÖDERNDORFER ZAPUSTIL SMC: Sprejel vabilo ene od poslanskih skupin

Slovenija

Poslanec Jani Möderndorfer je izstopil iz stranke in poslanske skupine SMC ter se pridružil poslancem LMŠ. Kot je spomnil v današnji izjavi v DZ, je ves čas nasprotoval vstopu SMC v koalicijo pod vodstvom Janeza Janše. Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović poudarja, da gre za izkušenega poslanca liberalno-socialnih vrednot.

"S tem, ko je vlada sporočila konec epidemije, je tudi konec mojega sodelovanja v stranki in poslanski skupini SMC," je uvodoma povedal Möderndorfer. Razlogov za to je po njegovih navedbah več. Spomnil je, da je od samega začetka nasprotoval koaliciji z Janezom Janšo na čelu in opozarjal stranko, da je to pogubno ne le zanjo in za politiko, ki jo zagovarja, ampak za državo.

Dejanja vlade v zadnjem času so bila po poslančevih navedbah le novo sporočilo, kakšen način politike naj se dogaja v Sloveniji. Tega, kot napoveduje, ne bo nikoli zagovarjal. Zagovarja svoboščine, zagotovljene z ustavo, človekove pravice in vladavino prava, je pojasnil in ocenil, da se je SMC od tega zelo močno oddaljila. Pojasnil je, da je prejel vabilo dveh poslanskih skupin, da se jim pridruži, po tehtnem premisleku pa se je odločil za LMŠ Marjana Šarca.

Vodja opozicijske poslanske skupine LMŠ Golubovič je nad prestopom izrazil zadovoljstvo in v izjavi v DZ ocenil, da gre za izkušenega poslanca, ki zagovarja liberalno-socialne vrednote, ve, kaj je parlamentarna demokracija, je svobodomiseln in je vseskozi deloval v levosredinskem bloku. Na vprašanje Möderndorferjevih več prestopov med različnimi strankami pa je odgovoril, da je prestop odločitev vsakega posameznika.

Koalicija ima tudi po odhodu Möderndorferja v DZ potrebno večino. SMC ostaja z devetimi poslanci, LMŠ pa jih ima zdaj 14.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  16 .05. 2020 ob  22: 37
LILI. On je že zdavnaj izjavil, da ne gre v koalicijo z SDS. Toliko o načelnosti.
Lon |  15 .05. 2020 ob  19: 08
Torej, vse dosedanje stranke, katerih član je bil tovariš Möderndorfer niso izpolnjevale socialno-liberalnih kriterijev v času njegovega članstva. Vendar omenjeni ni obupal in išče pravico hlapca Jerneja še naprej. Svetujem gospodu, da nemudoma ustanovi svojo stranko z imenom: Kako sem Sistematski Uničevan od Idiotov. Babi Pupuška - poeta naturalis
Lili |  15 .05. 2020 ob  16: 30
Kolko strank je že zamenjal v zadnjih par letih? 5? Toliko o načelnosti....
bubobubo |  15 .05. 2020 ob  15: 33
vsi so načelni, dokler je za njihovo dobro
vseved |  15 .05. 2020 ob  13: 05
Govno.Če je tako načelen, zakaj je sploh vstopil v vladno koalicijo in zakaj je podpiral lopovskega Počivalška?