POČITNICE KOT IZ PEKLA: "Okužili smo se v rovinjskem hotelu" (FOTO)

Istra

Zagrebška družina je z dve leti in enajst mesecev staro hčerko preživljala počitnice v znanem hotelu v Rovinju, navaja hrvaški portal RTL Vijesti, kjer pa naj bi imeli zelo neprijetno izkušnjo. Hčerka je namreč zbolela že v hotelu, nato pa sta zbolela še starša. Mati Ana J. B. za njihove zdravstvene težave krivi hotel ter slabo higieno v otroškem bazenu. Na Instagramu naj bi se pritožilo še nekaj mater, ki naj bi z istim hotelom imele podobno slabe izkušnje.

Kot je povedala omenjena Zagrebčanka so bili na počitnicah v Hotelu Amarin v Rovinju, ko je hčerka dobila vročino in pričela kašljati, prav tako ji je začelo teči iz nosa. Videti naj bi bilo kot prehlad, ki je trajal šest dni. Ko so se vrnili domov, je hčerka dobila na koži izpuščaje, ki naj bi bili podobni vodenim kozam. "Vsak mehur boli, kot bi ti nekdo zabadal nohte v kožo," je za portal povedala mati. Nato sta zbolela še ona in soprog.

Poleg mehurjev po telesu je deklica dobila še afte v ustih. Gre za nalezljivo bolezen, ki jo je moja hčer zagotovo dobila v otroškem bazenu v hotelu. "Še ena mama iz Zadra, ki je z družino istočasno kot mi preživljala počitnice v hotelu, mi je povedala, da je njen sin dobil enako bolezen, ki pa se ni tako izrazito manifestirala," razlaga zaskrbljena Zagrebčanka, ki hotela sicer ne bo tožila, želi pa opozoriti druge morebitne goste, da se izognejo težavam.

Iz Hotela Amarin so nam poslali pojasnilo, za katero prosijo, da ga objavimo v celoti:

"Najiskrenije nam je žao, da se bilo komu i u bilo kojoj situaciji dogodi i najmanja neugodnost. Kao ljudi, osobito smo osjetljivi na djecu. Što se tiče našeg hotela napominjemo, da je riječ o najboljem obiteljskom hotelu u nas, što potvrđuju i brojna priznanja, a za nas je osobito važno zadovoljstvo i povjerenje naših  gostiju.

U hotelu redovito boravi više stotina djece. Stalno provodimo kontrolu kakvoće hrane i vode u bazenima te održavamo visoku razinu standarda higijene u svim odjelima hotela. Upravo je posljednjom analizom vode, od 7. listopada, potvrđeno da je voda u bazenu zdravstveno ispravna."

V pojasnilu navajajo, da jim je iskreno žal, da se komurkoli in kadarkoli zgodi najmanjša neprijetnost, posebej so občutljivi glede otrok. Glede hotela želijo poudariti, da gre za najboljši družinski hotel pri njih, kar naj bo potrjevala tudi številna priznanja. Za njih pa je posebej pomembno zadovoljstvo in zaupanje gostov.

V hotelu redno počitnikuje več kot sto otrok. Kot dodajajo, redno opravljajo kontrolo kakovosti hrane in vode v bazenih ter vzdržujejo visok nivo standardov higiene v vseh hotelskih oddelkih. Pravkar je z zadnjo analizo vode, opravljeno 7. oktobra, potrjeno, da je voda v bazenu primerna za kopanje.

Vendar pa so na portalu izvedeli za še več podobnih primerov okužbe v istem hotelu, o katerih so ljudje pisali na družbenih omrežjih.

Šlo naj bi za akutno vnetje, pri katerem se pojavijo mehurji na dlaneh in stopalih. Povzroča ga Coxsackie virus, obolevajo pa najpogosteje otroci do desetega leta starosti. Običajno naj bi se pojavljal kot epidemija poleti in v zgodnji jeseni, posamezni primeri pa se pojavljajo skozi vse leto. Inkubacija traja tri do pet dni.

Simptomi so izguba teka in povišana telesna temperatura, ki traja dan ali dva, boleče grlo ter mehurčki v ustni votlini in na jeziku. Izpuščaji na koži se pojavijo v 75 odstotkov primerov in so podobni mozoljem v velikosti približno milimetra. So sivkaste barve z rdečim robom. Pojavijo se na prstih na nogah, na rokah, na dlaneh in stopalih ter se postopno razvijejo v mehurje. Spremembe na koži in sluznicah trajajo od sedem do deset dni. Bolezen se širi pri stiku z okuženo osebo in preko predmetov.

Zdravstvo ne predpisuje nikakršne posebne terapije. Obolelemu svetujejo zdravila proti bolečinam in za zniževanje telesne temperature. Zaradi mehurjev, ki počijo, v nekaterih primerih svetujejo jemanje antibiotika. Zaradi vnetega grla in oteženega požiranja pa je pomembno uživati dovolj tekočine, da se prepreči dehidracija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija