POČILO PRI ANKARANU: Zapeljala v nasprotno smer in trčila v kombi, nato jo je odneslo še v moped

Kronika

V ponedeljek ob 11.47 je prišlo do prometne nesreče na cesti proti Ankaranu. Povzročila jo je 61-letna voznica osebnega avtomobila iz Celja, ki je pri križišču za Sv. Katarino zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v nasproti vozeči kombi, ki ga je peljal 55-letni voznik iz okolice Kopra. Po trčenju je osebni avto povzročiteljice zaneslo še v 18-letnega voznika mopeda iz Ankarana, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Povzročiteljici sledi plačilni nalog, naknadno pa bodo policisti izdali plačilni nalog tudi vozniku mopeda, in sicer zaradi poteka veljavnosti prometnega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Mladoletnik na motor brez izpita

Popoldan so na stari cesti med Kozino in Divačo, pri odcepu za Rodik, ustavili mladoletnika s Kozine, ki je vozil 250 ccm cross motor. 14-letni mladenič nima vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Kradli in vlamljali

Domačin s Krasa je sporočil policistom, da mu je nekdo ukradel drva. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo dejansko požagal več hrastovih dreves in jih v zadnjem tednu nažagal na manjše kose, poleg tega je požagal tudi štirinajst akacijevih dreves in jih odpeljal. Škode je za približno 800 evrov. Policisti so sprejeli kazensko ovadbo na zapisnik, sledi zbiranje obvestil.

Ob 20.20 je nekdo v Kopru, na kolesarski stezi ob Škocjanskem zatoku, ukradel črn skuter Piaggio Zip, registrske številke KP5K-H7, vreden 700 evrov.

V Škocjanu je nekdo vlomil v hišo in celo premetal, nato pa, po besedah lastnika, odnesel nekaj kosov zlatnine.

38-letnica vozila pod vplivom psihoaktivnih zdravil

Ob 21.50 so imeli policisti na mejnem prehodu Jelšane v postopku 38-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Hrvaške. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so opravili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,00. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bil opravljen še hitri test za drogo, ki je pokazal prisotnost psihoaktivnih zdravil. Odrejen ji je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonila. Pri pregledu je bilo v nadaljevanju v vozilu najdenih več tablet, ki sodijo v skupino zdravil, ki vsebujejo prepovedano drogo, vendar voznica ni imela pri sebi zdravniškega potrdila. Obravnavana bo zaradi kršitve. Postopek glede posedovanja tablet bo izveden glede na to, če bo dejansko dostavila zdravniško potrdilo.

Na Koprskem v zadnjem dnevu prijeli 22 ilegalnih migrantov

Na območju PU Koper so od ponedeljka do danes do 6. ure zjutraj obravnavali 22 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Na ilirskobistriški policijski postaji so obravnavali devet oseb, na sežanski sedem, na piranski štiri in na kozinski dve. Postopki še potekajo. Skupno so obravnavali po pet oseb iz Pakistana in Irana, po štiri iz Sirije in Turčije ter po dve iz Alžirije in Eritreje.

Sirijce je prevažal kar v taksi vozilu

Zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu Kazenskega zakonika so policisti obravnavali državljana Slovenije, ki je s taksi vozilom prevažal štiri državljane Sirije. V ponedeljek ob 11.42 so namreč policisti v Vrbovem ustavili taksi, ki ga je vozil 24-letni Domžalčan. V vozilu so bili štirje tujci brez dokumentov, državljani Sirije, ki so vstopili v taksi v Zabičah. Voznik je bil po zaslišanju izpuščen, policijski postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija