Pobudo Doma upokojencev podprl tudi Enes Musić

Goriška

Pobudo Doma upokojencev Nova Gorica, da kosila, ki jim dnevno ostajajo, razdelijo socialno in materialno ogroženim občanom, ki si ne morejo zagotoviti dnevno toplega obroka, je prek Facebooka opazil tudi znameniti gostinec Enes Musić, ki je pred približno dvema mesecema kot prvi gostinec v Sloveniji pričel z brezplačnim razdeljevanjem toplih obrokov.

"Končno ena prava podpora v občini Nova Gorica. Dobili so navdih in spodbudo, da počnejo isto dobrodelno akcijo v domu ostarelih in hvala, ga. Ester Rajh, ki nam je s sporočilom polepšala dan. GREMO SLOVENIJA! ODPRIMO SRCE!!!!!!!!!" je na Facebook profilu gostilne Ham – Ham zapisal dobrodelni gostinec Enes Musić.

Musića smo poklicali tudi z Regionala in ga povprašali, kaj mu pomeni širitev ideje razdeljevanja brezplačnih obrokov.

"Na to širitev sem čakal že veliko časa. Posamezniki in večja podjetja lahko za socialno ogrožene naredimo marsikaj," je o dobrosrčnost ljudi prepričan Musić, ki je za novogoriško pobudo izvedel s sporočila, ki mu ga je prek socialnega omrežja poslala prijateljica Ester Rajh iz Nove Gorice. "Gospa mi je s sporočilom polepšala včerajšnji večer in današnji dan," nasmejano pove Mušić.

"Kolegom iz Nove Gorice še nisem čestital, ker še nisem imel časa, bom pa kmalu to naredil," še pove Mušić, ki novogoriško pobudo podpira in upa, da se bo kmalu ideja razširila tudi drugod po državi. Zaupal nam je tudi, da je že v kontaktu z nekaterimi obalnimi restavracijami, za katere upa, da bodo kmalu poprijele za pobudo.

Deli novico: