PO ZLOGLASNEM INTERVJUJU HOXHAJA ŠE ODZIV POLICIJE: "Uvedli smo notranjevarnostni postopek"

Kronika

Po tem, ko se je danes na hude obtožbe Izolana Valona Hoxhaja, vodje kriminalne združbe Kobra, odzval Dean Jurič, nekdanji dolgoletni šef koprskih kriminalistov, so na naša vprašanja v povezavi z intervjujem odgovorili tudi z Generalne policijske uprave. Kot pravijo, so z objavljenim posnetkom intervjuja seznanjeni in so že uvedli notranjevarnostni postopek.

Kaj vse je v intervjuju povedal Valon Hoxhay, ki je trenutno za rešetkami na Dobu, kjer prestaja skoraj 10-letno zaporno kazen zaradi preprodaje drog in tihotapljenja ilegalnih migrantov, smo že poročali, danes pa smo objavili tudi odziv nekdanjega šefa koprskih kriminalistov Deana Juriča, ki mu Hoxhay med drugim očita, da naj bi mu z Matjažem Hrovatinom ponudila sodelovanje in ker ga ni sprejel, naj bi ga zato spravila v zapor. Jurič vse obtožbe ostro zavrača.

Za odziv na resne obtožbe, ki jih je zoper nekatere koprske kriminaliste podal Valon Hoxhaj, smo se obrnili tudi na policijo. Med drugim nas je zanimalo, kako odgovarjajo na obtožbo, da naj bi kriminalista Dean Jurič in Matjaž Hrovatin, nadzirala preprodajo drog na Obali oziroma da naj bi se z njo ukvarjala, pa tudi glede ponujenega domnevnega sodelovanja.

Na naša vprašanja konkretnih odgovorov nismo prejeli, so nam pa na Generalni policijski upravi potrdili, da so z objavljenim posnetkom intervjuja seznanjeni. Kot pravijo, so, tako kot v vseh podobnih primerih pisanj o določenih nepravilnostih v policiji, uvedli notranjevarnostni postopek. Pri tem jasno poudarjajo, da policija vsako tovrstno prijavo jemlje resno.

"Policisti Sektorja za notranje preiskave in integriteto na Generalni policijski upravi v takšnih primerih vedno izvajajo notranjevarnostni postopek na podlagi Pravilnika o notranji varnosti v policiji. V primeru, da bi ugotovili sum kaznivega dejanja, pa bi takoj o tem tudi obvestili Specializirano državno tožilstvo, ki je pristojno za preiskavo kaznivih dejanj, katerih so osumljeni policisti," so zapisali.

Deana Juriča, ki je bil dolgoletni vodja sektorja kriminalistične policije koprske policijske uprave, so sicer nedavno premestili v vodstvo Avtocestne policije, zato nas je ob tem še zanimalo, če je bila premestitev kakorkoli povezana z Hoxhajevimi obtožbami. "Premestitev uslužbenca v Upravo avtocestne policije s tem ni povezana," so bili na to vprašanje bolj konkretni na Generalni policijski upravi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  26 .05. 2021 ob  19: 24
ManofDrisk: če si osamljen in se nimaš s kom pogovarjat lahko probaš na straneh kjer so live kamere z golimi ženskami
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  19: 09
-5
Naj malo vidi, ko te hebejo za en prazrn nič...pa čeprav dvomim, da je čist...pa dober tek. Magare
Pjero Shriba |  26 .05. 2021 ob  17: 59
16
Alora , kot vidim smo res priča neki veliki potezi iz ozadja.
Kriminalec v zaporu vodja neke mafijske organizacije se zjutraj zbudi , pokliče Voduška in obtoži vse živo.
Vodušek objavi to na youtubu in policija na osnovi tega sproži nek postopek.
Kako je sploh možno, da Vodušek vstopi na Dob, posname to pravljico in jo objavi brez seznanitve obtoženih ali vsaj nadrejenih.
Za vse ostale poštene davkoplačevalce, pa je drugače.
Potrebno je dobit advokata in na pristojnih organih vložit prijavo za kaznivo dejanje.
Advokata vsekakor, ker ta kriminalec ne govori o ukradenih jabolkah.
Očitno je za našo domačo mafijo dovolj youtube.
Ištrijan |  26 .05. 2021 ob  17: 44
Evo, jagoda na torti! Sicer pričakovano.

Na kilometre stran smrdi, da je bilo vse skupaj pripravljeno, sicer prej slabo, nekvalitetno, rekel bi kar amatersko. Vodušek spet nekomu dela uslugo, z njegovim "novinarstvom" na nivoju srednješoslkega novinarskega krožka. Je pa to dovolj, da ima vodstvo politično vodene policije opravičilo za kao neko posredovanje. Kam pes oz. zidar v funkciji notranjega ministra taco moli, je pokazal že takoj ko je bil objavljen ta intervju. Pravzaprav odzval se je nenavdno hitro, kot da bi imel twit že predpripravljen. Čudno?

Politika nam ugrablja tudi policijo, mimogrede, ne vem če ste opazili, na policiji v Istri so izvedli čisti kadrovski cunami, na položajih parktično ni več nobenega domačina, sami forešti. Kadrovsko (politično) izpravni?