PO SLOVENIJI DIVJALO SILOVITO NEURJE: Povzročilo številne nevšečnosti (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Tudi danes je nekatere kraje po Sloveniji zajelo neurje. Po podatkih centra za obveščanje je tako zaradi udara strele zagorelo nekaj stanovanjskih objektov in dreves, sprožili so se zemeljski plazovi, meteorna voda pa je poplavila nekaj objektov.

Močna nevihta je v delu Podravja pozno popoldan postregla s silovitim, dolgotrajnejšim nalivom in točo. Glede na vaša...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 26. avgust 2019

Ob 13.37 je zaradi udara strele v naselju Podpeca, v občini Črna na Koroškem, zagorela elektro omarica v stanovanjskem objektu. Začetni požar so omejili že lastniki, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Črna na Koroškem pa so požar dokončno pogasili ter s termo kamero pregledali prostore in jih prezračili, je zapisano na spletni strani centra za obveščanje. Nekaj ur kasneje, ob 15.40 je strela udarila v stanovanjsko hišo v naselju Florjan, v občini Šoštanj. Do požara k sreči ni prišlo, je pa bila uničena električna napeljava in poškodovan omet v hiši. Gasilci PGD Šoštanj-mesto so prostore hiše preventivno pregledali, obveščen pa je bil tudi vzdrževalec Elektra Celje.

Strela je nato, ob 16.43 v naselju Veliki Vrh v občini Grosuplje, udarila v lesen nosilec pri stanovanjski hiši, ki je zagorel. Gasilci PGD Grosuplje in Šmarje Sap so del strehe odkrili in pogasili nosilec ter s termo kamero pregledali ostrešje. Zaradi udara strele je v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem, zagorela smreka. Požar so omejili že prisotni občani, gasilci PGD Črna pa so ga dokončno pogasili in pregledali okolico. Kasneje je zaradi strele zagorelo tudi drevo v kraju Loke, v občini Nova Gorica. Ogenj so pogasili poklicni gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica.

Močnejše nevihte z nalivi in točo so se danes razbesnele tudi nad zahodnim Podravjem. Takšno je bilo stanje pred dobro uro na območju Pragerskega. Natančneje, video prihaja iz kraja Gaj pri Pragerskem. Hvala Saška Živkovič za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 26. avgust 2019

Zemeljski plaz, ki se je sprožil pri sobotnem neurju, je v naselju Čanje v občini Sevnica ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Sevnica so kraj dogodka zavarovali in plaz, velik okoli 10x15 metrov, prekrili s plastično folijo. Sevniški prostovoljni gasilci so morali danes posredovati tudi v naselju Dolnje Brezovo, kjer je v zadnjem neurju potok poplavil stanovanjsko hišo. Gasilci so iz kletnih prostorov izčrpali vodo, oprali dvorišče in očistili cestišče.

Manjši zemeljski plaz pa je ob 14.30 v občini Sevnica, na relaciji Podgorje ob Sevnični-Zabukovje nad Sevnico, oviral promet. Po podatkih centra za obveščanje je na dveh mestih odtrgalo tudi del bankine. Dežurni pri Komunalnem podjetju Sevnica so nanose kamenja in zemljine delno odstranili in do sanacije cestišča postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Meteorna voda je danes ob 13.53 na Kandijski cesti v Novem mestu zalila učilnico v proizvodnem podjetju. Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto so vodo izčrpali in očistili prostor, je še zapisano na spletni strani centra za obveščanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija