PO PREKINITVI DVOBOJA DANES NADALJEVANJE: Jakupovičeva proti Japonki ni imela pravega odgovora

Svet

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je v prvem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu izgubila proti Japonki Kurumi Nara s 5:7, 7:5 in 3:6. Med šestimi slovenskimi predstavniki v konkurenci posameznikov in posameznic se je tako v drugi krog prebila le Polona Hercog.

Osemindvajsetletnica, ki je na lestvici WTA na 105. mestu, je proti 238. igralki sveta Nari danes izgubila tretji niz, potem ko sta bili igralki včeraj zaradi pomanjkanja svetlobe prisiljeni prekiniti dvoboj pri izenačenju v nizih. Jakupovičevi je ob nadaljevanju dvoboja sprva kazalo bolje, v tretji igri je nasprotnici odvzela servis in v naslednji na svoj servis vodstvo povečala na 3:1. A Japonka je zatem našla višjo prestavo, začela igrati bolj napadalno s pogostimi prihodi na mrežo, Jakupovičeva pa nato ni imela pravega odgovora. Naslednjih pet iger je pripadlo Japonki, ki se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko 23 turnirjev za grand slam Američanko Sereno Williams.

Jakupovičeva in Nara sta bili včeraj zelo izenačeni, prva dva niza sta si razdelili z enakim izidom 7:5, pri čemer je nekoliko večjo pobudo kazala Slovenka, ki je zaključevala več točk, a ob tem tudi delala več neizsiljenih napak. Danes pa se je to razmerje prevesilo v prid Japonke.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija