PO NAPADU V BOLNIŠNICI SLEDILO ŠE HUJŠE: En od zaposlenih je zaradi stresa doživel srčni infarkt

Kronika

Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven. Kot je danes na novinarski konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

Po besedah Kovačića je razburjeni bolnik, ki ni bil resno bolan, zaposlenemu, ki je nato doživel srčni infarkt, lažje poškodoval roko. Drugemu zaposlenemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos.

Vodstvo celjske bolnišnice dogodek obžaluje in obsoja nasilje nad ljudmi. Nasilje je nesprejemljivo, čeprav je zdravstvo v krizi, je dejal Kovačić. Povedal je, da so šokirani nad razmerami v zdravstvu in da je prišlo tako daleč, da bolniki fizično obračunavajo z zdravstvenim osebjem. Dodal je še, da so na službene elektronske naslove prejeli kar nekaj žaljivih sporočil.

Fotografija je simbolična. 

V. d. strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radko Komadina pa je dejal, da je bolnik na celjski urgenci izkazal določeno mero nestrpnosti, bil je tudi precej glasen. Na urgenco je prišel brez napotnice, po napadu na zaposlena pa je pobegnil, vendar ga je celjska policija kmalu izsledila. Zakaj je napadel zaposlena, še ni znano in bo ugotovljeno med policijsko preiskavo, je dodal Komadina.

Izpostavil je tudi, da je v preteklosti v celjski bolnišnici prihajalo do komunikacijskih konfliktov, predvsem verbalnih, v zadnjih letih pa ni bilo fizičnih napadov.

Na Policijski upravi Celje so v četrtek potrdili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  27 .01. 2023 ob  14: 57
a ko so takrat zamenjali tista dva pacienta,je tudi takrat doživela infark,samo uprašam? aja pa najbrž je bila hitro obravnavana ,kajne?...naj se raje globoko temeljito posvetijo zakaj je zares do "infarkta"prišlo?holesterol itd
kokodek |  27 .01. 2023 ob  13: 10
Politika naj kar nadaljuje nabijat s katastrofami, dokler se narodu ne bo totalno sfuzlalo!!! Vodstva zdravstvenih ustanov pa so vse preveč nesposobna za organizacijo dela, red in disciplino. Nastradajo pa zaposleni v prvih vrstah in bolniki. Čeprav pogosto najbolj jamrajo in težjo tisti, ki jim nič ni.....ko bo vse privatizirano, bo mir, ker bodo reveži sami prebolevali doma, bogati pa v privat zdravstvu!
nylarazgotra |  27 .01. 2023 ob  12: 23
Vodstvo obžaluje....to je vse kar znajo povedati. Naj se zahvalijo politikom prejsnjih vlad, ki niso znali ali bolje hoteli resiti problematiko zdravstva ki je stara vsaj 10 let. Nezadovoljen pacient ker je napadel in nezadovoljen in ogrožen tehnik ker je doživel infarkt. Ma kaj delala ta Slovenija 15 let? Spala? Nizko smo padli in je ura da si vsi to priznamo. Dve skrajnosti. Eni revni, bolani, nezadovoljni ki životarimo in drugi bogati ki si lahko privoščijo smucanje ko da grejo v trgovino po kruh. Smo to hoteli leta 1992?