PO IZOLSKI OBVOZNICI STA SE SPREHAJALA PSA: Policisti so ju iskali zaman

Izola

Bralec nas je danes ob 10.30 obvestil, da se na hitri cesti med Portorožem in Izolo sprehajata dva manjša psa. O dogodku so bili obveščeni tudi v Obalnem zavetišču za živali in na koprski policijski upravi. Oboji so psa iskali na terenu, a ju niso našli.

Desna fotografija je simbolična.

Kot nam je povedal bralec, sta se manjša psa sprehajala po izolski obvoznici v bližini bencinske postaje v smeri proti Izoli. Ob našem poizvedovanju na koprski policijski upravi nam je njihova predstavnica za odnose z javnostmi, Anita Leskovec pojasnila, da so o dogodku že obveščeni. Policisti so namreč takoj odšli na teren, a kot pravi Leskovčeva, je "pet minut v takih primerih veliko časa" in psov niso našli.

Sicer je prva skrb policistov ob tovrstnih dogodkih, da zagotovijo varnost na cesti. V kolikor jim uspe izslediti žival, ki ovira promet, jo skušajo ujeti in peljati na varno ter o tem obvestiti zavetišče in veterinarja.

Tako je bilo tudi v tem primeru, ko je policija obvestila regijski center za obveščanje, od koder je informacija prišla do Obalnega zavetišča za živali. Kot je pojasnila tamkajšnja delavka Sara, so se tudi oni nemudoma odpravili na teren, dvakrat prevozili območje, kjer sta bila opažena psa, a ju niso našli.

"V takih primerih sicer voznikom svetujemo previdnost, naj vozijo počasi in o dogodku obvestijo še druge," je dodala. Če bi psa našli, ga najprej odpeljejo na varno. Tam naj pogledajo, ali ima čip, preko katerega lahko izsledijo lastnika. V kolikor ta ni znan, žival vzamejo v zavetišče. Tovrstnih primerov je sicer po njenih besedah več v poletnih mesecih, medtem ko so pozimi redkejši.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija