PO INCIDENTU V EVROPSKEM PARLAMENTU: Šoltes se je skušal pogovoriti, a je Mussolinijevo iskal zaman

Trst

Po poročanju Primorskega dnevnika se je slovenski evroposlanec Igor Šoltes danes mudil v Repnu na tržaškem Krasu, kjer se je srečal s predstavniki slovenske manjšine v Italiji. Z njimi se je strinjal, da bo morala italija zagotoviti izvolitev predstavnika slovenske narodne skupnosti v parlament, a se na srečanju ni mogel izogniti nedavnemu incidentu v Strasbourgu, ko se je med njegovim govorom, povezanim s fojbami, močno razburila Ducejeva vnukinja Alessandra Mussolini. 


Igor Šoltes in Alessandra Mussolini

Spomnimo, Šoltes je v evropskem parlamentu v sredo zahteval odstop predsednika parlamenta Antonia Tajanija, po tem, ko je ta ob dnevu spomina na fojbe in eksodus Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije na nedavni slovesnosti v Bazovici pri Trstu vzklikal: "Živela italijanska Istra', živela italijanska Dalmacija". Med Šoltesovim nastopom se je močno razburila evroposlanka Alessandra Mussolini in ga 'nekam poslala'.

Po poročanju Primorskega dnevnika je Šoltes na današnjem srečanju v Repnu pojasnil, da je med svojim govorom zaznal velik hrup, a se tedaj ni zavedal, kaj se dogaja. Z Mussolinijevo se je kasneje skušal pogovoriti, vendar je italijansko poslanko zaman iskal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  16 .02. 2019 ob  13: 12
Politiki so sami sebi namen ...nič ne naredijo sami se pogovarjajo in polnijo lastne žepe ...a folk samo blesavo gleda in komentira ...naj mi nekdo pove kaj je pametnega kak politik naredil ( za narod ne za sebe )
Komunisti, povsod so |  16 .02. 2019 ob  11: 16
Kaj bi se tale pogovarjal? Njen dedek je zadnji, ki je tukaj kaj naredil. Če bi se sinovi jugo-oficirjev, komedijanti in pijandure ter narkomani z Metelkove na oblasti tako vneto zaganjali, ko gre za konstruktivne zadeve, bi bili res že 2ND Švica, ali pa vsaj prava EU Slovenija, tako smo pa kjer smo, zopet na Balkanu, mladi bežijo v London, zdravniki bežijo v Avstrijo, podjetniki na vse strani, zdravstvo je na psu, kvalitetno zobozdravstvo je le še plačljivo in še to na gnjilih social-komunističnih temeljih, nimamo za 2 tir, nimamo za karavanški predor, naši starši so še vedno ob vsaj polovico pokojnine, da se lahko financira NOB kampanija oz. 35.000 borčevskih penzij. Najdi si službo in pojdi delat, fantina.
Matjaz |  16 .02. 2019 ob  09: 44
Kdor ima dovolj casa in rad gleda neumnosti, lahko odpre youtube in napise njeno ime. Njena taktika je vedno enaka, najprej se razburi, nato nekaj zabrusi, ko se pa strasti razplamtijo poskusa provocirati sogovornike. Moje osebno mnenje je da je emotivno nezrela , agresivna in ni nikoli prebolela da njenim prednikom ni uspelo kar so si zamislili. Cudno pa je tudi, da ji je uspelo postati to kar je danes, torej neko podporo ima. Kaj bi sele bilo, ce bi Benitu uspelo?
td |  16 .02. 2019 ob  09: 01
19
Ne vem kaj je računal, da bi se lahko s to fašistično troio karkoli smiselnega pogovoril. Fašistka od zmeraj, kot njen prednik.
Jacksson |  16 .02. 2019 ob  08: 29
Take osebnosti pa res ne gre razburjati.