PO GROZLJIVEM UMORU IN SAMOMORU V GROSUPLJU: Umorjena je bila poročena in je pričakovala otroka, morilec naj bi do nje gojil čustva (VIDEO)

Kronika

V streljanju v Grosuplju je po prvih ugotovitvah policije umrla 27-letna nosečnica, ob tem pa je umrl še njen nerojeni otrok, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Policisti so našli mrtvega tudi 44-letnega domnevnega storilca, ki je, kot za zdaj kažejo ugotovitve policije, s strelom sodil tudi sebi.

Kot so še sporočili s PU Ljubljana, je 44-letni državljan Slovenije nekaj pred deveto uro prišel do 27-letne oškodovanke, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo in jo ustrelil.

Osumljeni se je po umoru ženske s kraja odpeljal z osebnim vozilom. Policisti so ga kmalu po dejanju izsledili. Imel je strelno rano in je na kraju umrl. Poleg njega so našli strelno orožje. S PU Ljubljana so sporočili, da njegova smrt po prvih podatkih ni posledica kaznivega dejanja.

Tako zaenkrat kaže, da je osumljeni storil samomor, je v izjavi za medije povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto PU Ljubljana Valter Zrinski. Policija 44-letnika v preteklosti sicer še ni obravnavala, prav tako ni imel dovoljenja za orožje.

Motiv za zločin še ni znan, policisti pa bodo o vseh okoliščinah dogodkov obveščali pristojno državno tožilstvo.

Po poročanju medijev so jim ljudje, ki so 27-letnico dobro poznali, povedali, da naj bi se s 44-letnikom poznala. Informacije o njunem preteklem odnosu so različne, kljub temu, da je bila ona poročena in sta z možem pričakovala otroka, pa naj bi domnevni strelec do nje gojil čustva naklonjenosti in jo več let zalezoval. Kot je poročal POP TV, jim je oče umrle nosečnice povedal, da mu je še pred nekaj dnevi pokazala sms-sporočila in klice domnevnega strelca. Kljub zalezovanju pa ga ni nikoli prijavila policiji, ker mu ni želela nakopati težav.

Na PU Ljubljana navedb niso potrdili. "Več informacij vam trenutno ne moremo posredovati, saj preiskava še vedno poteka," so zvečer pojasnili.

Policija sicer že več let opozarja, da je treba prijaviti zalezovanje. Čeprav okolica tako početje večkrat obravnava kot neškodljivo, pa je za žrtev najmanj neprijetno. Ravnanja zalezovalca se s časom stopnjujejo in razmišljanje, da se bo čez čas zadeva umirila, je napačno, je že leta 2017 opozoril tedanji vodja oddelka za mladoletniško kriminaliteto v upravi kriminalistične policije Anton Toni Klančnik, ki danes dela na Europolu.

Kot je povedal tedaj, zalezovanje pri nas policisti največkrat obravnavajo znotraj primerov nasilja v družini. A razlog je lahko tudi ta, da se ljudje pogosto sploh ne zavedajo, kaj se jim dogaja oz. da skupek neprijetnih ravnanj, ki ga razumemo pod izrazom zalezovanje, ni dopustno ravnanje in bi to lahko prijavili policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  22 .01. 2020 ob  19: 39
seveda je potrebno prijaviti, ampak kaj posebnega se ne zgodi, lahko prepoveš približevanje žrtvi, kar pa take bolnike ne zaustavi, večjih in drugih konkretnih ukrepov pa ni