Po 118 letih: Nova bolnišnica vredna 100 milijonov evrov

Istra

V petek so najavili objavo mednarodnega javnega razpisa za izbor izvajalca rekonstrukcije in dograditve puljske bolnišnice. 

Začetek razpisa bodo svečano obeležili v puljski splošni bolnišnici, v prisotnosti ministra za zdravje Rajka Ostojića, istrskega župana Valterja Flega in puljskega župana Borisa Miletića, saj je ta projekt pomemben tako v regionalnem kakor tudi v nacionalnem pogledu.

Bolnišnica v Pulju je stara celih 118 let, že to poletje pa bodo v bližini brneli bagri, čez štiri leta pa bodo Istrani in njihovi gostje imeli novo bolnišnico.

Istrski župan Valter Flego je izpostavil, da so prebivalci Pulja dolgo čakali na realizacijo tega projekta, zato je to zgodovinski dan za Istro in tudi najbolj srečen dan zanj osebno v vseh sedmih mesecih, odkar je v vlogi župana.

Gre za zahteven projekt, ocenjena vrednost je 62 milijonov evrov brez DDV-ja, in je predviden za dokončanje gradnje v 36 mesecih od uvedbe izvajalca v posel.

Po zaključenih gradbenih delih je na vrsti opremljanje bolnišnice, za kar je potrebno še 26 milijonov evrov. Za drago medicinsko opremo pa namerava županija zaprositi za sredstva pri EU.

Zmogljivosti nove bolnišnice bo 600 ležišč, kar ni veliko več kot danes, vendar bodo v enoposteljnih, dvoposteljnih in triposteljnih sobah s kopalnico.

Deli novico: