PIVČEVA PO KRAJŠEM POGOVORU S ŠARCEM: Z iskanjem novega obrambnega ministra se bo ukvarjala v prihodnjih dneh

Slovenija

Ministrica Aleksandra Pivec je danes prvič po sobotnem kongresu, na katerem je prevzela vodenje DeSUS, opravila krajši pogovor s premierjem Marjanom Šarcem. Po napovedanem odstopu Karla Erjavca z mesta ministra za obrambo za zdaj po njenih besedah ni govora o menjavi resorjev, z iskanjem novega ministra pa se bo ukvarjala v prihodnjih dneh.


Aleksandra Pivec

Kot je v izjavi novinarjem po srečanju s Šarcem ocenila Pivčeva, po njenem prevzemu vodenja DeSUS situacija ostaja precej nespremenjena in DeSUS ostaja stabilen partner v vladni koaliciji. Pravzaprav računa na to, da se to sodelovanje še okrepi.

Kot je pojasnila, njena ambicija "prav gotovo je okrepiti stranko. Ta stranka potencial ima, glede na to, da pokrivamo zelo specifično ciljno skupino ljudi in da tudi ves čas poudarjamo, da želimo krepiti medgeneracijske odnose ter tvoriti močnejši most med generacijami".

Karl Erjavec

Z nekdanjim predsednikom stranke Karlom Erjavcem se še ni pogovorila, to bo storila morda v sredo ali četrtek. S premierjem sta se danes dogovorila, da se najprej z Erjavcem pogovori on, da se dogovorita, kdaj bo odstopil kot obrambni minister. Erjavec je odstop napovedal takoj po porazu proti Pivčevi na kongresu.

Po Šarčevem pogovoru z Erjavcem bodo intenzivno začeli iskati novega ministra za obrambo, je povedala Pivčeva. Ne more še govoriti o tem, ali imajo primernega kandidata znotraj ožjega kroga v stranki, ali pa bo to kdo z ministrstva, je pojasnila. S tem se bo "intenzivno v mislih" ukvarjala v prihodnjih dneh ter takoj po vzpostavitvi organov stranke o tem govorila s ključnimi osebami v stranki.

Marjan Šarec

Kot je dejala, ji je jasno, da menjave resorjev niso možne. "V vseh prihodnjih vladah, ko se bodo postavljale ali z rekonstrukcijo ali po volitvah pa se bomo potegovali za to, da dobimo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti," je pojasnila. Pivčeva je že danes odšla na sedež stranke, kjer se namerava predvsem dogovoriti, kdaj bodo sklicali najprej izvršni odbor in zatem svet stranke. Pogovoriti se želi tudi o tem, kako bodo delovali v prihodnje. Seznaniti se želi tudi s stanjem na stranki, med drugim, koliko je zaposlenih.

V torek pa bo Pivčeva opravila tudi prvi pogovor s poslansko skupino. Kot je dejala, želi doseči večjo enotnost in govoriti tudi s poslancem Robertom Polnarjem ter preveriti, ali lahko postane zanesljiv in konstruktivni partner poslanske skupine. S tem bi ojačali njihovo kredibilnost v vladi, je dejala glede glavnih tem, o katerih sta govorila s premierjem.

Karl Erjavec in Aleksandra Pivec

Pogovorila pa sta se tudi glede očitkov na njen račun v zvezi z nepravilnostmi pri projektu SRIPT. Očitke je že večkrat zavrnila, po besedah Pivčeve pa danes "ni bilo znaka", da premier s pojasnili ne bi bil zadovoljen.

Ob vprašanjih o njenem zdravstvenem stanju je Pivčeva pojasnila, da še do konca meseca dela za polovični delovni čas. "Zelo se trudim to spoštovati. V tem času spremljamo stanje. (...) Dokler bo šlo, se bom skušala operaciji izogniti s terapijami. Če to ne bo šlo, se bomo naknadno odločili," je še dodala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija