SREDI KOPRA GROZILA MOŠKEMU: Policisti so jo pridržali, dobila je plačilni nalog

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 92 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 270 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Eno vozilo so zasegli konec tedna, pet pa v celem preteklem tednu. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in šest tatvin. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 12 primerih.

V Kopru so se v soboto ponoči pred lokalom sprle tri osebe, dva moška in ženska. Ženska je lokal zapustila, moška pa sta odšla za njo. Med njimi je prišlo do prepira. Policisti so opravili razgovore, zatem pa vsem trem izdali plačilni nalog. Ženska se je po končanem postopku s policisti ponovno razburila in pričela kričati na moškega in mu groziti. Ker je v vinjenem stanju nadaljevala s kršitvijo, ji je bilo ob 4.55 odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

V Luciji so policisti v soboto obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V soboto ob 1.50 so policisti v vasi Gorjansko (PP Sežana) ustavili 32-letnega državljana Italije. V postopku mu je bil odrejen alkotest, katerega rezultat je pokazal 0,65 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Audi A4, ki so ga 'slekli' na Oljčni poti v Kopru.

Na Oljčni poti v Kopru je nekdo v soboto ponoči z vozila Audi A4 odmontiral vsa štiri kolesa. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V soboto popoldne so v Dragonji policisti zasegli osebni avto 37-letni voznici, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil opravljen hitri postopek za prepoznavo simptomov, ki pa je bil pozitiven na opiate. Odrejen ji je bil strokovni pregled, katerega je odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

Včeraj ob 3.06 se je sprožil alarm v lekarni v Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je storilec še v objektu, kjer je bil tudi prijet. Prostost so odvzeli 38-letnemu domačinu. Po zaključenih postopkih mu sledi kazenska ovadba.

Včeraj ob 4.20 so dobili policisti obvestilo, da voznik osebnega avtomobila vijuga po cesti od Portoroža proti Strunjanu. Policisti so ustavili 33-letnega Koprčana, ki mu je alkotest pokazal 0,69 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj dopoldne so dobili policisti prijavo, da je nekdo vlomil v dve tovorni vozili, ki sta bili parkirani v Postojni. Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo dejansko vlomljeno v šest tovornih vozil (trije vlomi in trije poskusi vloma), iz enega pa sta bili ukradeni dve plačilni kartici, od katerih je bila ena kasneje tudi uporabljena za nakup goriva v Italiji.

Včeraj popoldne je nekdo v Piranu z mize na terasi zaprtega gostinskega lokala ukradel torbico, ki jo je tja odložila oškodovanka. V torbici je imela gotovino, ključe in dokumente. Občanka je kasneje našla odvrženo denarnico z dokumenti, vendar brez gotovine.

Danes ponoči je nekdo v Kopru na Partizanski vlomil v vozilo, ga premetal, odnesel pa ni nič.

Danes zjutraj ob 7.36 je policiste poklicala voznica osebnega avtomobila iz Sežane in povedala, da je bila pri semaforju v Markovščini udeležena v naletu dveh vozil, povzročitelj pa je pobegnil s kraja. Glede na opis vozila in podatke so policisti izsledili povzročitelja v Materiji, 32-letnega državljana BiH, ki začasno prebiva v Ilirski Bistrici. Ta je že ponoči vozil pod vplivom alkohola in mu je alkotest pokazal 0,39 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zjutraj so mu ponovno odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola. Zasegli so mu vozilo, sledi pa obdolžilni predlog.

Med 15. in 20. januarjem je nekdo v Kopru z makadamskega parkirišča ukradel parkiran neregistriran osebni avtomobil Renault megane, sive barve, kabriolet, letnik 2000, vreden 550 evrov.

Na območju PU Koper so policisti od petka, 17. januarja, od 6. ure, do ponedeljka, 20. januarja, do 6. ure, obravnavali 17 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali devet oseb, policisti PP Piran pa so obravnavali osem oseb. Od navedenih oseb jih je bilo devet že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, osem pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

V petek ob 22.30 so policisti v Podgradu ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Voznik je bil 37-letni državljan Velike Britanije, v vozilu pa je bilo še devet državljanov Afganistana, ki so vstopili v Slovenijo nezakonito. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, državljani Afganistana pa so bili vrnjeni na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija