Pirati v letu 2013 največkrat prenesli film Hobit

Film

Spletni pirati so po podatkih strani TorrentFreak v lanskem letu na svoje računalnike največkrat prenesli film Hobit: Nepričakovano potovanje. Filmu z 8,4 milijona ilegalnih prenosov sledita Django brez okov z 8,1 milijona prenosi ter Hitri in drzni 6 s 7,9 milijona prenosi.

Na lestvici sicer ni nekaterih filmov, ki so Hollywoodu letos prinesli precej denarja. Revija Variety ob tem izpostavlja film Igre lakote: Kruto maščevanje, ki ga na seznamu najverjetneje ni, ker je v kinematografe prišel šele 22. novembra, in filma Jaz, baraba 2 ter Pošasti z univerze.

Na seznamu TorrentFreak so se do desetega mesta zvrstili še Iron Man 3 (7,6 milijona prenosov), Za dežjem posije sonce (7,5 milijona), Zvezdne steze: V temo (7,4 milijona), Gangsterska enota (7,2 milijona), Mojstri iluzij (7 milijonov), Prekrokana noč 3 (6,9 milijona) ter Svetovna vojna Z (6,7 milijona).

pirat |  02 .01. 2014 ob  12: 21
Treba je legalizirati piratstvo, da bo mir, saj tudi v knjiznici se lahko sposodis knjigo z simbolicno clanarino in jo potem vrnes, tako kot filem muziko, ko pogledas, jo pol izbrises, samo lobiji "MAFIJA" zeli nam krasti denar in zavira razvoj, napredek, kreativnost ljudem ko zeli kriminalizirati clovesko kulturno dediscino katero si moramo IZMENJAVATI MED SABO, SAJ SHARING IS CARING.