PIRANSKI ZALIV GOSTIL MLADINSKO SVETOVNO PRVENSTVO: Verderber in Planinšič končala na 17. mestu

Piran

Piranski zaliv je od torka do včeraj gostil mladinsko svetovno prvenstvo za jadralce v olimpijskem dvosedu 470. Končne odločitve so bile zaradi vetra znane prav po zadnji regati. Najboljša domača jadralca sta bila Rok Verderber in Matej Planinšič na 17. mestu.

Po enajstih regatah kvalifikacijskih, in potem še finalnih plovih, je bil včeraj na sporedu veliki finale. Naslov v ženski konkurenci sta osvojili Nemki Luise Wansen in Helena Wansen, v moški italijanska posadka Giacomo Ferrari in Giulio Calabro, v kategoriji mešanih parov pa Italijana Maria Vittoria Marchesini in Bruno Festo.

Verderber in Planinšič sta včeraj nekoliko prehitela startni signal ter si prislužila 18 kazenskih točk, svoje prvo mladinsko svetovno prvenstvo pa sta končala na skupnem 17. mestu.

Verderber je povedal: "S svetovnim prvenstvom sva delno zadovoljna. Vidi se napredek, ki sva ga naredila v zadnjih šestih mesecih, predvsem morava delati še na startih, kjer sva pustila zelo veliko število točk, pa tudi v močnem vetru nama manjka še veliko treninga. V naslednjih mesecih bova morala hoditi na veter in val, trenirati starte in za naslednjo sezono upati, da bo šlo vse po načrtih."

Druga slovenska posadka, Toni Rebec in Matej Fras, ki sta v tem razredu pred tem svetovnem prvenstvom naredila zgolj nekaj treningov, se je držala dobro in končala na skupnem 51. mestu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija