PRETRESLJIVE FOTOGRAFIJE TRUPEL SRN: So jih res ubili krvoločni psi neodgovornih lastnikov? (FOTO)

Kronika

Lovska zveza Koper je na družbenem omrežju Facebook objavila fotografije mrtvih srn, ki naj bi jih do smrti napadli in pogrizli psi. Medtem ko lovci opozarjajo, naj imajo lastniki svoje pse ves čas na povodcu, pa so se pod objavo zvrstili komentarji, ki so skeptični, da bi to storili psi.

V tem tednu je bila Lovska družina Koper dvakrat obveščena o tragičnih posledicah, ki ostanejo za psi, ki jih neodgovorni lastniki puščajo brez nadzora, so zapisali na Facebooku. Bili so obveščeni o pogrizenem mladičku srne, ki ga je pes prinesel na dvorišče stanovanjske hiše ter o pokončanju srne in njenega mladiča v vinogradih Ankaranske bonifike.

Ob zapisu so lastnike psov naprosili, "da imajo pse ves čas pod nadzorom (na povodcu), vsaj v tem obdobju, ko ima divjad mladiče in je toliko bolj ranljiva".

V tem tednu smo samo lovci LD Koper, bili dvakrat obveščeni o tragičnih posledicah, ki ostanejo za psi, ki jih...

Posted by Lovska zveza Koper on Saturday, July 6, 2019

Pod objavo pa so se poleg komentarjev o neodgovornih lastnikih znašli tudi komentarji ljudi, ki ne verjamejo, da so česa takega zmožni psi in se sprašujejo, če ne gre morda za volkove ali šakale. "Dandanes je zelo moderno pripisat krivdo tisti živali, ki ti gre trenutno najbolj na jetra. Lovcem psi, kmetom volkovi in šakali," se glasi del enega od komentarjev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija