PIRANSKI REDARJI NAD NEPRAVILNO PARKIRANA VOZILA V STRUNJANU: Globe od 40 do 80 evrov

Piran

Ta konec tedna bo medobčinska redarska služba občine Piran in Ankaran na območju Strunjana izvajala poostren nadzor nad nepravilno parkiranimi vozili. Predpisana globa za nepravilno parkiranje je glede na vrsto storjenega prekrška skladno z zakonom o pravilih cestnega prometa ovrednotena na 40 oziroma 80 evrov, so opozorili na Občini Piran.

Piranski župan Đenio Zadković se je odločil za tovrstni pristop zaradi številnih kršiteljev, ki kljub obstoječim plačljivim parkirnim površinam, ki so bila pred kratkim dodatno urejena, še vedno zavestno puščajo osebna vozila na varnostno in drugače neprimernih mestih.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Kot so spomnili na občini, sta obiskovalcem strunjanske plaže med drugim namenjena plačljivo parkirišče na Stjuži, kjer je na razpolago 345 parkirnih mest, in začasno travnato plačljivo parkirišče tik ob izvozu iz regionalne ceste Izola-Portorož. Slednje s površino 170 mest in neposredno bližino medkrajevne avtobusne postaje, kjer ima postajališče brezplačni električni minibus - povezuje Hotel Salinera s Krkino plažo.

Cena parkiranja na omenjenih parkiriščih je en evro na uro oziroma v primeru dnevnega parkiranja deset evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  13 .07. 2020 ob  16: 23
Najbolj nekoristen poklic na svetu se mora od nekje financirat, ne?
Kukurux |  12 .07. 2020 ob  21: 41
Noben na obali nima tolko polnih jajc turistov,kot jih imajo ribici v Strunjanu :-)
Veštivemjaz |  10 .07. 2020 ob  16: 33
Lahk tudi z javnim prevozom prides do strunjana ;)
Eho |  10 .07. 2020 ob  15: 22
-4
300 evrov na mesec...Polovica plače....Zaradi korone je to za nekatere tudi tričetrt plače in več...

Veštivemjaz |  10 .07. 2020 ob  15: 20
Premajhna kazen za krajinski park !!!!!!!!