PIPISTRELOVO LETALO VPLETENO V INCIDENT: Odpovedal motor, pilot moral zasilno pristati na jezeru

Svet

V minulem tednu se je zgodil incident, v katerega je bilo vpleteno Pipistrelovo električno letalo v lasti družbe Avinor. Letalo je moralo med demonstracijskim letom na Norveškem zasilno pristati na jezeru.

Fotografija je simbolična. 

Neljubi incident se je pripetil ravno direktorju podjetja Avinor Dagu Falk-Petersenu, ki je izvajal demonstracijski let na Norveškem. Letalo Pipistrel Alpha Electro G2 je 14. avgusta ob 14.42 po lokalnem času poletelo z letališča Gullknapp, na njem je bila poleg pilota še norveška sekretarka Martha J. Horrigmo

Kot Falk-Petersenove besede povzema portal 24ur.com, je med letom odpovedal motor letala: "Ker je bilo pod nami gozdnato ozemlje, sem se odločil zasilno pristati na bližnjem jezeru." Med zasilnim pristankom sta jo potnika k sreči odnesla brez poškodb, se je pa pri tem močno poškodovalo letalo.

Ajdovsko podjetje Pipistrel je medtem že aktiviralo skupino strokovnjakov, ki preiskuje primer. "Prva poročila kažejo na izgubo moči, kar je povzročilo prisilni pristanek. Poškodovanih ni bilo, kar potrjuje uspešnost varnostnih mehanizmov, vgrajenih v zasnovo letala," so še povedali za portal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija