PIJANA VOZNICA POVZROČILA TRČENJE VLAKA: Enormna škoda, grozi ji zapor

Kronika

Pijana voznica je v nedeljo zvečer v Šalovcih povzročila trčenje vlaka v njeno vozilo, s tem pa za 20.000 evrov škode. Voznica je napihala več kot 1,8 promila. Čaka jo ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Fotografija je simbolična. 

Kot so pojasnili na murskosoboški policijski upravi, se je ženska v naselju Šalovci odpeljala do železniške postaje in želela vozilo obrniti. Zapeljala je čez peron, kjer sta kolesi zdrsnili proti tiru, voznica pa je vozilo zapustila. Ko je iz smeri Hodoša pripeljal tovorni vlak, je trčil v vozilo, ki ga je odbilo.

V nesreči, ki se je zgodila okoli 22.30, se nihče ni poškodoval, je pa nastalo za okrog 20.000 evrov škode. Voznico so kasneje izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,86 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. približno 1,81 promila, so še navedli na policiji. Policisti bodo voznico ovadili zaradi ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen do treh let.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija