PIJAN VOZIL PO PRIMORSKIH CESTAH IN ZADEL PEŠKO: Hudo poškodovana obležala na vozišču

Kronika

V četrtek nekaj po 19. uri so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči 3. kategorije izven naselja Kobarid, v kateri je bila huje telesno poškodovana starejša peška, ki jo je zadel 50-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Fotografija je simbolična.

Policisti so ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz Kobarida proti naselju Svino. Med vožnjo na ravnem delu ceste je v kraju Pri štalah po srečevanju z nasproti vozečim neznanim vozilom oplazil podstavek začasno postavljenega prometnega znaka na desni bankini.

Voznik hitrosti vožnje ni prilagodil stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje. Zatem je s prednjim desnim delom avtomobila zadel 78-letno peško, ki je hodila ob desnem robu vozišča proti naselju Svino. Po trčenju je peška hudo poškodovana obležala ob desnem robu vozišča. V nesreči je utrpela poškodbe glave in drugih delov telesa.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Policisti so o nesreči obvestili tudi pristojne pravosodne organe. 50-letnemu vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled v ZD Tolmin.

Hudo poškodovano peško so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč na kraju so policistom in reševalcem nudili tudi gasilci PGD Kobarid.

Novogoriški policisti bodo 50-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na novogoriškem okrožnem sodišču zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija