PESTRO DOGAJANJE V DOLINI DRAGONJE: Zadet taksist prevažal 'nedovoljene' potnike, oče pa sina v prtljažniku

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so od 31. decembra do danes intervenirali v 119 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 449 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in sedem tatvin, eno drzno tatvino in dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Intervenirali so enajstkrat zaradi kršitve javnega reda in miru, obravnavali so tudi sedem prijav zaradi kršitev s področja nepravilne uporabe pirotehnike.

Na silvestrovo je nekdo na Ulici 15. maja v Kopru iz odklenjenega kombija vozniku ukradel manjšo torbico, v kateri je imel več ključev in denarnico z osebnimi dokumenti ter plačilnimi karticami in gotovino. Zatem pa so koprski policisti dobili še prijavo, da je nekdo na Ukmarjevem trgu v Kopru iz tam pakiranega in odklenjenega kombiniranega vozila izpod voznikovega sedeža izvršil tatvino moške platnene torbice z vsebino.

Na Markovcu je nekdo vlomil v stanovanje, ga premetal, nato pa ukradel nakit. V eni od koprskih gostiln pa je nekdo gostji, državljanki Hrvaške, ukradel torbico, v kateri je imela telefon znamke Huawei, denarnico z dokumenti in gotovino.

Vlomilci niso mirovali niti na novega leta dan. Na Dolinski cesti v Kopru je nekdo vlomil v hiši, premetal vse prostore in ukradel večjo vsoto gotovine. Nekdo je vlomil tudi v prostore osnovne šole v Hruševju. Premetal je prostore in poškodoval pohištvo, zatem pa odnesel nekaj sokov in sladkarij.

Občan je 2. januarja popoldan v Kopru opazil dva mlajša moška, ki sta prišla za bloke na Pristaniški ulici in tam med avtomobile postavila črn skuter brez tablic, zatem pa kraj zapustila. Posumil je, da bi moped lahko bil ukraden. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil moped znamke Piaggio Stalker dejansko ukraden na trgu Brolo. Lastnik je vozilo že prevzel, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Danes ponoči nekdo iz garaže v Kopru ukradel osebni avto Suzuki, Grand Vitara, KP DF-022, vreden 2000 evrov. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi in vsi dokumenti.

Sina peljal čez mejo v prtljažniku 

Na območju PU Koper so policisti od torka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko-hrvaško mejo. Policisti PP Koper so obravnavali 14 oseb, PP Ilirska Bistrica pet oseb ter PP Kozina in PP Piran po štiri osebe.

31. decembra so policisti ob 13. uri na cesti od Dragonje proti Kopru ustavili taksi, ki ga je vozil 40-letnik iz okolice Kopra. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilu potekla registracija, voznik pa je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge, zato je bil odrejen strokovni pregled. Poleg tega je prevažal tri državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da so tujci poklicali taksi, ki naj bi jih odpeljal v Italijo. Vozniku sledi obdolžilni predlog, tujci pa so bili odpeljani v azilni dom.

1. januarja ob 4.20 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto italijanskih registrskih številk, ki ga je vozila državljanka Romunije, v vozilu pa sta bila dva državljana Turčije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Voznici sledi kazenska ovadba, Turka pa so odpeljali v azilni dom.

Kasneje istega dne so policisti na mejnem prehodu Dragonja kontrolirali državljana Velike Britanije. V sodelovanju s sosednjimi varnostmi organi je bilo ugotovljeno, da je bil z njim že izveden postopek, prav tako z njegovim sinom. Sin je bil tudi v vozilu, skrit v prtljažniku. Očetu je bila izdana globa za pomoč pri prestopu državne meje, 29-letni sin, državljan Irana, je bil vrnjen na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija